Руските сили са обстрелвали райони източно от контролирания от Москва

...
Руските сили са обстрелвали райони източно от контролирания от Москва
Коментари Харесай

Киев: Постигнахме частични успехи на юг, но има руски натиск край Донецк

Руските сили са обстрелвали региони източно от следения от Москва град Донецк, убивайки един човек.На обстрел е бил подложен и град Авдеевка, който от месеци оказва опозиция на настъпването на съветските сили.Това заяви украинската прокуратура в Донецка област - централна точка на съветската акция на изток, написа " Ройтерс ".

Генерал Александър Тарнавски, управляващ контранастъплението на Украйна по южната линия на фронта, написа в " Телеграм ", че ВСУ не престават настъпателните интервенции на юг.

" Постигнахме непълен триумф на запад от Вербове " - едно от групата села, към които са ориентирани офанзивните старания на украинските сили. Следващата, по-голяма цел е град Токмак.

Украинската контраатака реализира муден прогрес, като президентът Володимир Зеленски и други украински публични лица отхвърлиха изказванията на западни критици, че страната не е съумяла да реализира задачите си и е възпрепятствана от стратегически неточности.

По оценки на Запада деветнадесет месеца след нашествието на Русия нашествениците са окупирали към 18% от украинската територия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР