Руските сили са нанесли удари в северната част на Украйна.

...
Руските сили са нанесли удари в северната част на Украйна.
Коментари Харесай

Въздушни атаки в северната част на Украйна

Руските сили са нанесли удари в северната част на Украйна. В Харков е имало въздушни офанзиви против жилищни и цивилни здания, заяви кметът на североизточния украински град. Все още няма информация за жертви и потърпевши, оповестява се за нанесени материални вреди. Междувременно посланик номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че по време на провелото се през вчерашния ден съвещание на външните министри на Съюза са се съгласили, че НЕ е моментът да се стопира помощта за Украйна, в противен случай - тя би трябвало да е повече и по-бърза.

Военното управление на Украйна заяви за мощни съветски офанзиви в региона на опустошения град Бахмут.

" Ситуацията е извънредно напрегната и се характеризира с натоварен обстрел от артилерия, минохвъргачки и бойни дронове, както и с щурмови интервенции от страна на съперника ", написа главнокомандващият войските на украинската войска Олександър Сирски в своя канал в " Телеграм ".

Военна интензивност и на фронтовият сектор в североизточната украинска Харковска област.

Украинската войска е отблъснала четири съветски офанзиви край село Синкивка, покрай стратегически значимия дребен град Купянск, излиза наяве от отчет за ситуацията на украинския общоприет щаб. Според отчета съперникът се е опитвал да " пробие отбраната " на украинските сили и в региона са били отблъснати седем офанзиви.

Усилията на съветските сили още веднъж са били съсредоточени върху Авдеевка и региона към дребния град Маринка, който Русия съобщи, че е превзела преди седмици и който също е в руини.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел чака напълно скоро страните членки да реализират единодушие за прекачване на Украйна на дивидентите от замразените съветски активи в съюза. Предложението е от декември и става дума за към 15 милиарда евро, заяви БНР.

Борел приказва след съвещание на първите дипломати на 27-те в Брюксел:

" Мога да кажа, че имаме политическо съглашение да приключим работата на основата на предлагането, което разгледахме през декември с фокус върху приходите. Почти съм убеден, че ще завърши скоро ".

" Ако всички сме наясно, че поддръжката за Украйна е поддръжка за личната ни сигурност, не би трябвало на 1 февруари да няма решение ", съобщи по време на съвещанието в Брюксел българският външен министър Мария Габриел.

За тази дата е планувана изключителна среща на европейските водачи в опит за реализиране на единогласие за помощта от 50 милиарда евро за Украйна.

Габриел разгласи, също, че България поддържа " Формулата за мир " на президента на Украйна Володомир Зеленски и желае да способства за присъединение към нея и на други страни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР