Руските сили са атакували тази нощ няколко региона на Украйна

...
Руските сили са атакували тази нощ няколко региона на Украйна
Коментари Харесай

Руски обстрел над Украйна: Окупаторите удариха няколко области с БпЛА Shahed, Ту-22МЗ и МиГ-31

Руските сили са атакували тази нощ няколко района на Украйна по едно и също време. Експлозии е имало в Харков, Одеса, Кривий Рог и Кременчук, Полтавска област, написа РБК-Украйна.

Според представителя на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат, военните са записали изстрелване на ирански БпЛА Shahed от Азовско море, както и политане на самолети Ту-22МЗ и МиГ-31.

Одеска област

Наталия Гуменюк, представител на Силите за защита на Южна Украйна, е съобщила, че дронове камикадзе са атакували Одеска област през нощта. По думите й силите за противовъздушна защита са свалили три БпЛА Shahed, само че е имало и паднали.

" В региона на Одеса са свалени три Shahed и, за жалост, имаше и попадения. Изясняваме обстановката. Няма жертви, няма и сериозни попадения ", е декларирала Гуменюк.

По предварителна информация БпЛА е блъснал склада.

Днепропетровска област

Според ОВА ( регионалната военна администрация ) съветската войска е нанесла ракетен удар по община Лозуват в Криворижка област. Преди това са изстреляли ракети от акваторията на Азовско море.

В резултат на офанзивата са развалени 10 частни жилищни здания, 1 стопанска постройка, 2 гаража, 2 автомобила, газопровод, тръбопровод и електропроводи. За благополучие няма жертви и ранени, добавя медията.

Също по този начин през нощта съветските войски обстрелваха Никопол с артилерия, няма потърпевши хора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР