Руските сили продължават да подлагат на обстрел украински градове в

...
Руските сили продължават да подлагат на обстрел украински градове в
Коментари Харесай

Жертви и ранени след руски ракетен удари по поща в Харков, останки от свален дрон удари Одеса


Руските сили не престават да подлагат на обстрел украински градове в цялата страна и напредват покрай източноукраинския град Авдеевка, за който се водят яростни боеве.

Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната разгласи, че подновяването на офанзивата на Русия край Авдеевка отразява устрема на съветското военно командване за настъпателни интервенции в региона, " макар тежките загуби на техника и персонален състав ".

Украинските сили оповестиха, че тази нощ са прехванали 14 бойни дрона и една крилата ракета, изстреляни от Русия над южните и източните част на страната, само че парчета от свален безпилотен летателен уред са развалили склад в черноморското пристанище на Одеса , оповестиха публични представители, съобщи Ройтерс.

Противовъздушната защита е свалила девет безпилотни летателни апарата " Шахед " над южната Одеска област, където са ситуирани и главните черноморски пристанища на Украйна, само че няма данни за потърпевши, написа губернаторът на региона Олег Кипер в " Телеграм ".

Все още няма коментар във връзка със случилото се от страната на Москва, която изцяло отхвърля осъществяването на офанзиви против гражданска инфраструктура.

Русия ускори нападенията си против пристанищната и зърнената инфраструктура на Украйна, откакто през юли се отдръпна от съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации, което позволяваше на Киев да транспортира зърно през Черно море.

При нападението са били наранени и южната Херсонска област, източната Донецка и североизточната Сумска област, заяви украинското министерство на вътрешните работи.

Всички 14 безпилотни летателни апарати, измежду които 13 дрона " Шахед " и неидентифициран безпилотен уред, както и крилата ракета, са били свалени, оповестиха военновъздушните сили, като похвалиха системите за противовъздушна защита, доставени от Запада.

" Западните оръжия са потвърдили и не престават да потвърждават своята успеваемост на бойното поле ", написа в " Телеграм " командирът на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук.

Снощи канцеларията на президента Володимир Зеленски заяви, че при съветски обстрел е била изумена топлоелектрическа централа в Донецка област . Министерството на вътрешните работи посочи, че на мястото е имало огромен пожар. ДТЕК, най-голямата частна електроразпределителна компания в Украйна, заяви, че една от нейните топлоелектрически централи е била изумена при съветски обстрел, само че не даде детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР