Руските сили продължават да обстрелват селища в Херсонска област, на

...
Руските сили продължават да обстрелват селища в Херсонска област, на
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да спечелим войната без новата помощ от САЩ

Руските сили не престават да обстрелват селища в Херсонска област, на десния бряг на Днепър. 56-годишен мъж е бил ранен при офанзива в квартал Берислав.

Руснаците са хвърлили управляема бомба над региона. През последното денонощие 15 обитаеми места са били обстрелвани с ракети и снаряди.

Президентът на Украйна твърди, че войната не може да бъде извоювана без спомагателна поддръжка от Съединени американски щати и съдружниците.

Според Зеленски, Триполската топлоцентрала е била разрушена, тъй като при съветската офанзива украинските сили са останали без ракети за противовъздушната защита.

Кремъл отхвърля към този момент предложение от Франция за помирение по време на Олимпийските игри.

 
Президентът и нашите военни ръководители обърнаха внимание, че режимът в Киев нормално употребява такива начинания, с цел да прегрупира войските си, да се превъоръжи... А това затруднява процеса на разглеждане на сходни оферти.
Дмитрий Песков – представител на съветския президент Владимир Путин

От Пекин немският канцлер сподели, че е помолил китайския президент да окаже напън върху Русия да приключи войната в Украйна.

 
За мен е значимо да се знае, че Путин не може да продължи тази война, както я стартира. Няма нито една причина, която да оправдава тази експанзия. Освен това е значимо, че има абсолютно предпочитание да се подсигурява, че няма да се доставят оръжия на Русия.
Олаф Шолц – канцлер на Германия

А законът за мобилизацията в Украйна влиза в действие от 16 май, откакто бе подписан от президента Володимир Зеленски.

В него е записано, че мъжете на възраст сред 25 и 60 години може да бъдат мобилизирани. Това се прави, с цел да се даде късмет на ветераните да се възстановят. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР