Руските сили постигнаха успехи в офанзивата си в Украйна, каза

...
Руските сили постигнаха успехи в офанзивата си в Украйна, каза
Коментари Харесай

Путин вижда печалби на фронтовите линии в Източна Украйна, включително индустриалния център Авдиевка

Руските сили реализираха триумфи в офанзивата си в Украйна, сподели президентът Владимир Путин в неделя, в това число в Авдиевка, алегоричен промишлен център, където боевете бяха яростни.

„ Нашите войски усъвършенстват позицията си в съвсем цялата тази област, която е много обширна “, сподели той в изявление за съветска телевизия, фрагмент от което беше оповестен в обществените медии в неделя.

„ Това се отнася регионите на Купянск, Запорожие и Авдиевка ", сподели Путин, като похвали " тактиката за дейна защита " на армията.

В събота Киев заяви за " доста разгорещени " боеве към Авдиевка, като сподели, че съветските сили " не са спрели да я нападат " от дни в опитите си да го обкръжат.

Миналата седмица Украйна сподели, че Русия е засилила офанзивите против фронтовия град, който се намира единствено на 15 километра (девет мили) от следения от Москва Донецк.

Авдиевка е знак на украинската опозиция от 2014 година, откакто за малко падна в ръцете на подкрепяните от Русия сепаратисти.

Оттогава той маркира фронтовата линия и беше постоянно бомбардиран даже преди офанзивата да стартира през февруари 2022 година

Сега съветските сили управляват територията на изток, север и юг от Авдиевка в опит да изтласкат украинските сили по-далеч от Донецк.

Смята се, че в града има към 1600 цивилни, чието население преди войната е било 31 000 души.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Киев държи позициите си в Авдиевка, само че Москва по-рано твърдеше, че позициите й са се подобрили там.

В неделя армията на Киев сподели, че съветските офанзиви са били „ отблъснати “ в региона и са останали „ без триумф ".

Няколко анализатори, употребявайки изображения с отворен код на нападението над Авдиевка, оповестени в обществените мрежи, означиха, че руснаците наподобява понасят огромни загуби на военно съоръжение.

Засиленото нахлуване на Русия против Авдиевка пристигна след четири месеци на украинска контраатака, която беше по-бавна от предстоящото.

Путин повтори в неделя, че контранастъплението се е „ изцяло провалило “.

„ Знаем, че в някои бойни зони врагът приготвя нови настъпателни интервенции ", сподели той.

" Виждаме го, знаем го. И като разследване от това реагираме. "

Руските удари оставиха четирима души убити и трима ранени от събота в източния регион на Харков и Херсон, на юг, оповестиха локалните управляващи.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР