Руските сили не са постигнали значими териториални придобивки в Украйна

...
Руските сили не са постигнали значими териториални придобивки в Украйна
Коментари Харесай

ISW: Русия неубедителна на фронта, но компенсира с асимилация

Руските сили не са постигнали значими териториални придобивки в Украйна и на 26 август 2022 година Ограничени и несполучливи сухопътни офанзиви са били осъществени против Източната ос.

Това се показва в дневния преглед за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Отново се визира тематиката за обстановката в Запорожката АЕЦ, чиято сигурност естествено буди терзания у всички. 

Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи, че неуточнени участници (но съвсем несъмнено съветски сили) са свързали още веднъж част от Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) към украинската енергийна мрежа на 26 август. Украинското нуклеарно операторско дружество Енергоатом съобщи, че неуточнени участници са свързали още веднъж един от енергоблоковете към ЗЕЕЦ и работят за прибавяне на потенциал към интервенциите на АЕЦ. Руските сили остават под цялостен надзор над централата, макар че не е ясно за какво биха присъединили още веднъж енергийния блок.
 Запорожката АЕЦ още веднъж проработи Обновена
Запорожката АЕЦ още веднъж проработи

Един реактор е пуснат в употреба

Продължават известията за усвояване на локалното население от съветска страна, като за 26 август главно се приказва за референдумите. 

Малко евентуално обаче е съветските окупационни управляващи да проведат сполучливо фиктивни референдуми за анексиране на украинска територия към Руската федерация до началото на септември, макар известията за напредваща подготовка за референдуми. Говорителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна Вадим Скибицки съобщи на 26 август, че съветските управляващи са приключили административната подготовка за референдумите и са основали изборни щабове, изготвили са изборни описи и са основали изборни комисии, което съгласно Скибицки демонстрира, че подготвителният развой за референдумите е " съвсем приключен. "

Подкрепяните от Русия окупационни управляващи в Запорожка област оповестиха, че към този момент са подготвили изборни секции, анализирали са изборните описи и са избрали претенденти за работа в изборните секции и териториалните изборни комисии.

Въпреки това е малко евентуално това да се случи до хипотетичния краен период 11 септември заради продължаващите търкания в границите на окупационните администрации и продължаващите партизански офанзиви. Украинският консултант на ръководителя на Херсонска област Сергий Хлан съобщи на 26 август, че окупационната администрация на Херсон се бори да откри хора, които да управляват административни звена, отговарящи за подготовката на референдума, евентуално заради неналичието на искащи локални поданици и ниските равнища на доверие в украински сътрудници. Клан по-специално съобщи, че съветският президент Владимир Путин може да е наредил на окупационните админи да заобикалят вноса на съветски админи, които да извършват тези функции, с цел да може процесът на референдума да наподобява като самодейност на локално равнище с локална поддръжка.
 ISW: Путин желае да избегне всеобща готовност
ISW: Путин желае да избегне всеобща готовност

По-вероятно е Русия да е виновна за ударите по Запорожката АЕЦ

ISW преглежда детайлно и хода на бойните дейности. 

Руските сили организираха лимитирана сухопътна офанзива югозападно от Изюм на 26 август . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са атакували към Карнаухивка, на 25 км югозападно от Изюм. ISW по-рано заяви, че лимитираните съветски наземни офанзиви югозападно от Изюм евентуално скапват офанзиви за осуетяване на украинските сили, а не офанзиви, предопределени да завземат територия по оста на нахлуване. Руските сили продължиха артилерийските удари по линията Изюм-Славянск покрай границата сред Харков и Донецка област и в допълнение обстреляха механически лицей в Славянск.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви към Сиверск на 26 август и са стреляли по Сиверск и близките селища.

Руските сили продължиха наземните офанзиви североизточно и южно от Бахмут на 26 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са атакували покрай Соледар и Бахмутске, и двете на 10 километра североизточно от Бахмут. Руски източници настояват, че съветски и прокси войски, дружно с наемници от групата Вагнер, се бият в Соледар и по източните подходи към Бахмут. Украинският общоприет щаб също заяви, че съветските войски са се пробвали да настъпят от Кодема, на към 13 км югоизточно от Бахмут.

Руските сили организираха лимитирана сухопътна офанзива в северозападните околности на град Донецк на 26 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се пробвали да подобрят тактическата си позиция и да напреднат към Невелске, на по-малко от 10 километра от северозападните околности на град Донецк и в непосредствена непосредственост до окупирания от Русия Писки.

Руските сили също по този начин продължиха артилерийските удари против украинските позиции по фронтовата линия Авдиевка-Донецк.
 Британското разузнаване: На Русия не й доближава жива мощ в Донбас
Британското разузнаване: На Русия не й доближава жива мощ в Донбас

Москва не може да активизира сили, тъй като не назовава спора " война "

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви в североизточната част на Харковска област на 26 август. Украински и съветски източници оповестиха, че съветските войски са траяли настъпателни интервенции, с цел да оспорват позиции северно от град Харков и са направили въздушни и артилерийски удари по линията на прикосновение.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви в Запорожка област на 26 август . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са направили въздушни удари против Хуляйполе и Олхивске, почти на 20 км североизточно от Хуляйполе. Руските сили продължиха тежкия обстрел по линията на прикосновение, в това число покрай Хуляйполе и Хуляйпилске на автомагистрала T0814 и Орихов и Мала Токмачка на автомагистрала T0815.

Руски източници настояват, че украинските сили са траяли да обстрелват Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) на 26 август. Руското министерство на защитата (МО) упрекна украинските сили в обстрел на кислородно-азотната станция на ЗАЕЦ и зона на специфична постройка № 1 на 25-26 август.

Украински източници настрана оповестиха, че съветските сили са блъснали Никопол, Марханец и Червоногрихоривка , всички на противоположния бряг на река Днепър от Енерходар.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви в Херсонска или Николаевска област на 26 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са направили въздушни удари по неопределени инфраструктурни обекти покрай Александровка (западна Херсонска област), Лозове (близо до украинското предмостие над река Ингулец ), и Olhyne (южно от Криви Рог на автомагистрала T2207).[25] Говорителят на Южното оперативно командване на Украйна Владислав Назаров заяви, че съветските сили са блъснали региона на Николаевски с противовъздушни системи С-300. Руските сили продължиха да обстрелват линията на прикосновение.

Украинските сили продължиха да нападат съветски наземни информационни линии (GLOCS) и военна инфраструктура в Херсонска област, които поддържат съветските интервенции на десния бряг на река Днепър. Украинските сили още веднъж удариха Антонивския пътен мост покрай град Херсон на 26 август, което евентуално попречи на съветските старания за ремонт на моста.

Кадри от 25 август демонстрират съветските сили да ръководят понтонни мостове в съседство с пътния мост. Сателитни изображения от 23 август и 25 август демонстрират обилни вреди на Антоновския пътен мост от украински удари. Украинските сили удариха и пътния мост Даривка над река Ингулец, а Назаров съобщи, че ударите са създали моста неработещ. Назаров заяви също, че украинските сили са атакували концентриране на съветски сили, хранилища за муниции и хранилища за съоръжение в Херсонска област, в това число командни и контролни детайли на съветската 98-ма въздушнодесантна дивизия в Дудчани, Херсонска област.

Украинските сили нанесоха въздушни удари против инфраструктурата на съветската противовъздушна защита в Нововоскресенске, северна Херсонска област, и град Херсон на 25 август.

Руските сили продължиха да реалокират военна техника от Крим в Русия, евентуално в отговор на продължаващите украински удари против съветските тилови региони в Крим. Business Insider заяви на 26 август, че съветските сили са трансферирали шест изтребителя Су-35С и четири прехващача МиГ-31БМ от Крим в континентална Русия, най-вероятно заради опасността от украински удари.

Руски милблогър се съгласи с отчета на Business Insider и твърди, че съветските сили укрепват противовъздушната защита в Крим, с цел да противодействат на украинските удари, защото актуалната съветска противовъздушна защита е неефективна против дребни украински безпилотни летателни апарати.
 Украйна упреква Русия в принудително изпращане на деца в сиропиталища
Украйна упреква Русия в принудително изпращане на деца в сиропиталища

Ако родителите откажат да ги запишат в определени учебни заведения

Руски и украински източници обявиха на 26 август, че неидентифицирани украински партизани са направили офанзива със самоделно взривно устройство (IED) против Александър Колесников, заместник-началник на полицията на окупирания Бердянск, Запорожка област.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров също съобщи, че украинските партизани в Мелитопол, Херсонска област са развалили щаба за референдум в Мелитопол. Насочването на колаборационистите от партизански групи евентуално попречва съветските старания за определяне на постоянни системи на ръководство и осъществяване на публични референдуми в окупираните територии.

Вътрешните различия евентуално също способстват за неустойчивостта на окупационните режими . Украинският център за опозиция заяви, че назначеният от Русия кмет на Мариупол Константин Иващенко е напуснал Мариупол на 26 август след опит за ликвидиране на 25 август.

Украинският консултант на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко съобщи, че депутатът от съветската Дума Дмитро Саблин и подкрепяният от Русия някогашен член на градския съвет на Мариупол Петро Иванов са поръчали убийството на Иващенко. Освен това Андрюшченко заяви, че ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин е назначил управляващите на ДНР да проверяват опита за ликвидиране, вместо да предадат случая на съветските управляващи, както при предходни случаи в окупираните от Русия територии.

ISW не може без значение да удостовери изказванията на Андрюшченко сега. Въпреки това, в случай че се потвърди, че разривът сред съветските и управляващите на DNR би означавал, че Русия ще се сблъска с възходящи компликации при координирането на ръководството и отговорите на украинските закани в окупираните територии.

Руските и прокси управляващите не престават напъните си да улеснят обществената интеграция на окупираните региони, като употребяват непоследователни приложения на тласъци и закани. Образователните системи остават съществена цел. Родителите, които отхвърлят да изпратят децата си в съветски учебни заведения в окупираните територии, са изправени пред санкции от 40 000 до 150 000 рубли ($663-$2487), лишаване на родителските им права, конфискация на имуществото им и полицейска интервенция според от местоположението им.

От украинска страна настрана към този момент изнесоха данни за това. 

Родителите, които изберат да изпратят децата си в съветски учебни заведения в окупираните територии, могат да получат еднократно заплащане от 10 000 рубли ($165), както ISW заяви по-рано.

Лабораторията за филантропични проучвания на Yale School of Public Health разгласява отчет, в който се намират минимум 21 доказани уреди за пречистване, работещи единствено в Донецка област на 25 август.

Съобщава се, че оборудванията за пречистване служат за една от четирите цели: регистрация, задържане, второстепенен разпит или задържане на украински цивилни. Лабораторията за филантропични проучвания твърди, че изискванията в заведението включват претъпканост, неприятни санитарни условия, незадоволително обезпечаване на храна и вода, отвод от здравна помощ, инцидентно потребление на електрошокове и тактики на изолираност, които " могат да съставляват грубо, нечовешко и унизително отношение при интернационалните филантропични и човешки закон за правата. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР