Руските сили не са нанасяли удари по жилищни сгради в

...
Руските сили не са нанасяли удари по жилищни сгради в
Коментари Харесай

Днипро след ракетния удар на Русия: 36 загинали, 33-ма са в неизвестност

Руските сили не са нанасяли удари по жилищни здания в Украйна, обявиха от Кремъл два дни откакто в град Днепър беше ударен жилищен блок при огромна съветска ракетна офанзива, при която съгласно Киев са починали минимум 36 души, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Руските въоръжени сили не нанасят удари по жилищни здания или обекти на обществената инфраструктура. Нападенията се правят по военни цели, очевидни или прикрити ", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украинските военновъздушни сили настояват, че блокът е от ударен от съветска ракета Х-22. Киев твърди, че не има съоръжение, с което да я смъкна.

Песков загатна, че до случая се е стигнало вследствие на изстреляни от украинската Противовъздушна отбрана ракети, които са прeхванали съветската ракета.

Докато Кремъл се оправдава за офанзивата, изтъквайки безпочвени доводи, избавителната интервенция в Днипро продължава второ денонощие. " Броят на починалите в Днипро доближи 35 души. Сред тях са и две деца.  До момента са избавени 39 души, шест от тях – деца. Ранените са 73, тринайсет от тях – деца. Търсят се още 33 души. Разрушени са 72 жилището, а развалените са 230. Работата на спасителите продължава непрекъснато. На мястото са сложени четири палатки на украинската работа за изключителни обстановки и две на доброволци. Психолози оказват помощ на потърпевшите. 

" Вратата падна върху мен и ме прикри, до момента в който лежах в леглото. Не зная къде са родителите ми " – написа в обществените мрежи избавеното 23-годишно момиче от Днипро във връзка съветската офанзива. " Част от кухнята е в стаята. Банята, кухнята, коридорът и килерът ги няма, на тяхно място има бездна, където се вижда част от вход – непознат вход. Почти непокътната съм, като изключим раната на главата и голите ми издрани крайници. Не знам къде са родителите ми. Казват че са ги видели живи, а аз съм уверена, че бяха в кухнята, дето към този момент я няма. Не желаех да ме избавят, желаех да намерят родителите ми. " През есента момичето е изгубило своя обичан на фронта. Сега ориста на родителите й е незнайна. "

Ето по какъв начин наподобява обстановката в жилищният квартал, който " не е обстрелван " от съветски ракети:



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР