Руските сили наскоро са разположили комплекс Бал, който използва противокорабни

...
Руските сили наскоро са разположили комплекс Бал, който използва противокорабни
Коментари Харесай

ВСУ алармират: Русия разполага брегови ракетни системи Бал по украинските граници

Руските сили неотдавна са разположили комплекс " Бал ", който употребява противокорабни ракети Х-35, покрай украинските граници. Преместването им в региона на Брянск приказва за дефицит на високоточни ракети. Това заяви РБК-Украйна с позоваване на представителя на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили Юрий Игнат. По-рано Defence Express също съобщи, че Русия разполага " Бал " в региона на Брянск, осведоми " Фокус ".

" Очевидно е, че в случай че е имало изстрелвания, за това към този момент се знае. Да, към този момент имаме тази опасност и надлежно е належащо да се отговори. Мисля, че висшето военно управление към този момент има избрани благоприятни условия за противопоставяне на тази опасност ", е декларирал Игнат.

По думите му този комплекс не е единственото, с което Русия разполага. " Днес съперникът употребява всички налични сили и средства за нанасяне на удари по нашите позиции и на първо място води интензивно въздушно разузнаване по цялата демаркационна линия и по цялата фронтова линия ", написа РБК-Украйна.

" Да го кажем по този начин, има доста дронове, които наблюдават придвижването на нашите войски. Противникът непрекъснато употребява бойна авиация. Този СУ-35 се употребява най-вече за нанасяне на удари с управляеми авиационни бомби “, е декларирал той.

Игнат е съобщил, че съветските сили са употребявали тези типове оръжия. По-специално, комплексът " Бал " от север, който е предопределен за заличаване на кораби.

" На първо място, това демонстрира, че съперникът има прочут дефицит на ракети, ракети " Калибър “, ракети Х-101, Х-555, " Искандер “, " Кинжал “. Това е като опция, като сурогат на високоточни и крилати ракети. Може да се употребяват далекобойни оръжия, тези комплекси, които са налични, и ракети непосредствено към тях “, е добавил

той.

Медията напомня, че по време на масираната нощна офанзива против Украйна на 20 юни съветските войски са изстреляли 35 дрона камикадзе, 32 от които са сполучливо свалени от украинското Противовъздушна отбрана.

Както е декларирал Юрий Игнат, представител на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна, Русия употребява тактиката за комплициране на противовъздушната защита, пускайки дронове в разнообразни региони, с цел да открие системи за противовъздушна защита. Атаките са осъществени на север и юг, в това число в региона на Брянск и по източното крайбрежие на Азовско море.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР