Руските сили нанесоха въздушен удар срещу военна база край Яворов

...
Руските сили нанесоха въздушен удар срещу военна база край Яворов
Коментари Харесай

Русия изстреля 8 ракети по голяма военна база в Западна Украйна

Руските сили нанесоха въздушен удар против военна база край Яворов в Западна Украйна, покрай полската граница, заяви военното ръководство във Лвовска област, представено от Франс прес и Ройтерс.

Базата, която се намира на по-малко от 25 км от границата с Полша, е една от най-големите в Украйна и най-голямата в западната част на страната. Там се провеждат множеството военни учения на Украйна със страни от НАТО, отбелязва Ройтерс. Атакувано е и летището в Ивано-Франковск.

" Окупаторите нанесоха въздушен удар по Международния център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. По предварителни данни те са изстреляли осем ракети ", уточни в изказване ръководството.

" По първични сведения " няма починали, само че се ревизира информация за съществуването на ранени ", сподели Антон Миронович, представител на Академията на сухопътните войски на украинските въоръжени сили, представен от организация Интерфакс Украйна.

Междувременно кметът на различен град в Западна Украйна - Ивано-Франковск, на към 100 км от Лвов - заяви за нанесен рано тази заран въздушен удар по летището на града, показва Агенция Франс Прес. Експлозиите тази заран се дължат на удар против летището. В момента откриваме обстоятелствата, написа в страницата си във Facebook кметът Руслан Марцинков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР