Руските сили нанесоха въздушен удар по окръг Берислав в Херсонска

...
Руските сили нанесоха въздушен удар по окръг Берислав в Херсонска
Коментари Харесай

Русия с въздушен удар по Херсонска област, има жертва

Руските сили нанесоха въздушен удар по окръг Берислав в Херсонска област, при което има минимум един умрял и един е ранен, съобщи украинската организация Укринформ.

Ръководителят на Херсонската регионална военна администрация Олександър Прокудин заяви за нападението в " Телеграм ".

" Русия нанесе въздушен удар по региона на Берислав. Има починали и ранени ", написа Прокудин.

По думите му съветските сили са атакували Одрадокамианка с управляеми авиационни бомби и са поразили също и къщи на локалните поданици. В резултат на обстрела е умрял 43-годишен мъж.

Друг човек е настанен в болница и е в тежко положение, като сега лекари оказват нужната здравна помощ. Ранен е и 57-годишен мъж, който е с голям брой рани. При въздушния удар са нанесени вреди на няколко къщи в селото.

На 1 септември Русия нанесе въздушен удар по асансьор и хранилища в село Тиахинка, Бериславски регион на Херсонска област.

Пo-рано през днешния ден съветското министерство на защитата заяви, че е свалило три украински безпилотни самолета над Белгородска област, а регионалният шеф съобщи, че един човек е бил погубен при украински ракетен удар по село наоколо до границата, съобщи Ройтерс.

В същото време губернаторите на околните погранични Брянска и Курска област обявиха, че редица села в региона са били обстрелвани от Украйна, а в Курска област е била ранена една жена.

 

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР