Руските сили нанесоха още една масивна серия от удари с

...
Руските сили нанесоха още една масивна серия от удари с
Коментари Харесай

ISW: Путин не желае риска от пряк конфликт с НАТО

Руските сили нанесоха още една солидна серия от удари с ракети и безпилотни самолети в Украйна на 10 февруари. Украински военни източници оповестиха, че съветските сили са изстреляли над 100 ракети против сериозна и гражданска инфраструктура в цяла Украйна, в това число ракети С-300 земя-въздух в режим на наземна офанзива и крилати ракети Х-101/Х-55 и Калибър-28 с въздушно и морско базиране.

Украинският общоприет щаб означи, че съветските сили са изстреляли седем дрона от вида " Шахед " и че украинската Противовъздушна отбрана е прихванала 61 от крилатите ракети. Говорителят на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат означи, че съветските сили са блъснали Харковска област с ракети С-300 от посоката на Белгородска област и Токмак, Запорожка област.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руските блогъри настояват, че ударите са засегнали енергийната инфраструктура в Киевска, Хмелницки, Днепропетровска, Павлоградска, Виницкая, Запорожка, Одеска, Николаевска, Полтавска, Житомирска, Кировоградска и Харковска области.

Руските изказвания обаче са пресилени спрямо формалните украински изказвания, а съветските сили не престават да изразходват към този момент лимитирани ресурси от прецизни муниции за такива удари.

Няма основни промени по фронтовата линия : съветските сили не престават да нападат северозападно от Сватово и Кременна (Луганска област), край Бахмут и в западната част на Донецка област. Съобщава се за спорадични боеве в Запорожка област.

Прелитането на съветски ракети над територията на НАТО е малко евентуално да провокира ескалация и ISW продължава да твърди с огромна убеденост, че съветският президент Владимир Путин не желае да рискува директен спор с НАТО. Руските сили са изстреляли две крилати ракети от Черно море, които съгласно известията са пресекли румънското и молдовското въздушно пространство, преди да навлязат в украинското въздушно пространство.

Продължаващата акция на Русия от ракетни удари ще сътвори периферни опасности отвън Украйна, като тези прелитания или риска от произшествия с противовъздушната защита - както в Полша на 15 ноември 2022 година Въпреки това ISW смята, че НАТО и обособените държави-членки имат цялостен надзор върху своите отговори и степента, до която избира да ескалира в отговор на инцидентни или умишлени съветски прелитания или други провокации.

Последните фрагменти от несполучлив съветски взлом край Въгледар, Донецка област доведоха до рецензии към съветското военно управление. Руски военни блогъри настояват, че същите съветски командири, които са управлявали мощно изтощителните офанзиви на 155-та морска пехотна бригада на Павливка (близо до Въгледар) през ноември 2022 година, са виновни за напъните за завладяване на Въгледар, и настояват, че видеото илюстрира, че тези командири не престават да вършат същите скъпи неточности.

Един съветски блогър категорично съобщи, че командващият Източната формация на войските генерал-лейтенант Рустам Муратов е виновен за съветските тактически провали към Въгледар. Друг блогър прикани за обществени процеси против високопоставени офицери, които неведнъж се провалят на бойното поле и твърди, че съветските сили ще продължат да повтарят същите неточности.

Кадрите демонстрират, че тези съветски сили се ангажират с извънредно нефункционални тактики, които са доста по-показателни за обстоятелството, че 155-та морска пехотна бригада евентуално се състои от неприятно подготвен мобилизиран личен състав, в сравнение с от неприятно командване.

Руските управляващи лимитират интернационалното придвижване в и отвън Русия, евентуално с цел да поддържат настоящите ограничения за криптомобилизация. Държавната дума на Русия одобри закон на 9 февруари, който изисква всички камиони и товарни камиони, пътуващи сред Русия и други страни, да аплайват за избран интервал от време за прекосяване на границата, считано от 1 септември 2023 година

Предишна версия на този законопроект изискваше всички транспортни средства, които желаят да пресекат границата, да аплайват за времеви период преди време, само че съгласно известията Държавната дума поправя законопроекта след публично противоречие.

Сибирската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода заяви, че съветските управляващи ще внедрят програмен продукт за лицево различаване на девет гранични контролно-пропускателни пункта с Китай, Казахстан, Полша и Литва, с цел да сравнят преминаващите границата със съществуващите биометрични бази данни.

Министерството на вътрешните работи на Казахстан разгласи на 8 февруари, че усилва условията за документи за чужденци за приемане на позволения за престояване, което може да принуди руснаците без подобаващи документи, които остават в Казахстан, да се върнат в Русия.

Казахстанското министерство на вътрешните работи твърди, че е приложило тази мярка, с цел да се оправи с мигрантите, регистрирани под подправени адреси, само че Казахстан може да е приложил тази мярка по разпореждане на съветските управляващи. На 17 януари Казахстан отстрани малка врата в законодателството, която позволяваше на руснаците да останат в Казахстан за неопределен срок.

Тези ограничения е малко евентуално да поддържат втора вълна на готовност, като се има поради времевата непосредственост до съветската пролетна военна работа, която ще стартира на 1 април 2023 година

Руските управляващи не престават репресиите против антимобилизаторите. Независимият съветски опозиционен медийна медия " Медиазона " заяви на 10 февруари, че съветското Министерство на вътрешните работи е сложило ръководителя на придвижването " Свободна Бурятия " Александра Гармажапова в съветския федерален лист за наблюдаване по неуточнени обвинявания, които съгласно Гармажапова евентуално включват разпространяване на подправена информация за съветската войска.

Руските публични лица и окупационните управляващи ускоряват ограниченията за консолидиране на децата в окупираните от Русия територии на Украйна посредством потреблението на финансирани от държавното управление организации на гражданското общество. Украинският център за опозиция заяви на 10 февруари, че съветски чиновници са наредили на окупационните управляващи да усилят броя на украинските деца в проруските юношески групи.

Центърът съобщи, че окупационният министър на младежката политика на Запорожка област Антон Тицки е персонално виновен за набирането на деца да се причислят към организациите, отбелязвайки, че Тицки упорства шефовете на учебни заведения в окупираните територии да организират акции за кандидатстване на деца в локални организации на псевдо-младежки придвижвания, в това число " Юг Младежи ", " Ние сме дружно ", " Доброволци на успеха " и " Движение на първите ".

Центърът съобщи, че съветските окупационни управляващи изискват от локалните просветителни институции да ползват стратегиите и принуждават студентите да вземат участие в проруските юношески придвижвания под закани, че ще получат неопределени санкции, в случай че откажат.

Ръководителят на Луганска област Сергей Хайдай съобщи на 10 февруари, че съветските окупационни управляващи към този момент разрешават на про-ЛНР държавни акции да работят в учебните заведения.

Хайдай съобщи, че съветските окупационни управляващи са показали " Проекта за ново учебно заведение " в учебните заведения в град Луганск, наблягайки, че организацията ще изложи учениците на съветската военна агитация. Руските окупационни управляващи са провели семинар за образование на студенти по какъв начин да употребяват безпилотни летателни апарати (БЛА) в град Луганск.

Отделя се и внимание на беларуското присъединяване в бойните дейности.

Беларуски маневрени детайли не престават провеждането на учения в Беларус. Беларуското министерство на защитата (МО) заяви, че на 10 февруари роти от 103-та обособена гвардейска въздушно-десантна бригада са приключили тактически ротни учения на полигона Лосивидо във Витебска област. МО заяви по-рано на 7 и 8 февруари, че роти са провели учения със същото изложение в Брестка област.

Не е ясно дали няколко роти от 103-та обособена гвардейска въздушнодесантна бригада са провели многократни учения както в Брестка, по този начин и в Витебска област в сходен интервал от време, или МО е отчело неправилно активността. В тези учения може да са взели участие съветски десантни детайли.

На 10 февруари неуточнени елементи на Беларуската обособена механизирана бригада изпълняваха задания по привеждане в бойна подготвеност в неуточнено място.

Елементи на беларуската 51-ва гвардейска артилерийска бригада организираха учения с бойна пукотевица на полигона Осиповичски в Могильов, Беларус, на 10 февруари.

Източник: News.bg

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР