Руските сили нанесоха близо 400 удара срещу източната част на

...
Руските сили нанесоха близо 400 удара срещу източната част на
Коментари Харесай

Москва обвини Киев за обстрела над Запорожие и продължава с атаките в Източна Украйна

Руските сили нанесоха близо 400 удара против източната част на Украйна в неделя в границите на нов обстрелГермания предложи на Полша системата за противоракетна защита Patriot, с цел да ѝ помогне да отбрани въздушното си пространство след случая с падналата ракета от предходната седмица.
Руските сили нанесоха близо 400 удара в източната част на Украйна в следващ артилерийски обстрел. Това заяви президентът Володимир Зеленски в своето послание към жителите на страната. Той уточни, че украинските войски " лека-полека " напредват в Луганска област.

" Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че през днешния ден има по-малко офанзиви заради влошеното време, броят на случаите на съветски обстрел, за жалост, остава извънредно висок ", сподели Зеленски.

Откакто, тя се концентрира върху подсилване на позициите си в източните региони Донецк и Луганск. През нощта обстрели са осъществявани и против южния украински град Никопол.

Another night Russian attack on the Dnipropetrovsk region. 60 shells from Grad rocket launchers and heavy artillery. A 78-year-old man was injured.
— NEXTA (@nexta_tv)
Междувременно през уикенда. Взривовете са развалили здания и съоръжение, само че нито едно от тях не е било " сериозно " за нуклеарната сигурност и сигурност, оповестиха от Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Стана ясно, че нуклеарният контролен орган на Организация на обединените нации ще извърши оценка на централата. Ръководителят на МАЕЕ Рафаел Гроси уточни, че силите, които стоят зад обстрела, си " играят с огъня ", и добави, че " това би трябвало да спре неотложно ".

Все още не е ясно кой е причинителят на офанзивите, само че Кремъл побърза да упрекна за тях Киев. Руските управляващи даже приканиха международните сили да подсигуряват, че Украйна ще приключи офанзивите против най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Украинската страна отхвърля изказванията.

" Това не може да не провокира нашата угриженост. Призоваваме всички страни по света да употребяват въздействието си, с цел да спрат украинските въоръжени сили да вършат това ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

от предходната седмица продължава да е на дневен ред. Германия е предложила на Варшава системата за противоракетна защита " Patriot ", с цел да ѝ помогне да отбрани въздушното си пространство.

" Предложихме на Полша поддръжка за обезпечаване на въздушното пространство - с нашите изтребители " Еврофайтър " и със системите за противовъздушна защита " Patriot ", съобщи министърът на защитата Кристин Ламбрехт.

В голям брой съветски и украински канали в Telegram се появи видео, за което се твърди, че демонстрира задържането на двама съветски военнослужещи, отказали да се бият против Украйна. На видеото се вижда по какъв начин двама мъже, облечени във военна униформа, са призовани да се явят пред своя пълководец.

Според самостоятелната съветска новинарска медия " Медуза ", основана в Латвия, случката се е разиграла в съветската Белгородска област. Властите споделят, че бойците са нарушили закона и могат да получат затвор за период от две до три години поради отхвърли им да вземат участие във войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР