Руските сили може да търпят загуби по целия фронт в

...
Руските сили може да търпят загуби по целия фронт в
Коментари Харесай

ISW: Русия губи толкова военни на фронта, колкото и мобилизира

Руските сили може да търпят загуби по целия фронт в Украйна със скорост, близка до скоростта, с която Русия сега генерира нови сили. Говорителят на командването на украинските сухопътни сили подполковник Володимир Фитьо съобщи на 7 декември, че през ноември 2023 година съветските сили са изгубили съвсем 11 000 души (вероятно убити или по-тежко ранени) в направленията Купянск, Лиман и Бахмут.

Оперативният ритъм в направленията Купянск, Лиман и Бахмут сега е по-нисък, в сравнение с в посока Авдеевка. Тези докладвани загуби допускат, че процентът на съветските жертви поради по-високия действен ритъм там. Украински публични лица по-рано оповестиха, че съветските сили са изгубили 5000 души убити и ранени покрай Авдеевка и Маринка (западно от град Донецк) сред 10 и 26 октомври, когато съветските сили започнаха две талази от тежко механизирани офанзиви, с цел да завладяват Авдеевка.

Това се споделя в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна na Института за проучване на войната (ISW).

В момента съветските сили организират всеобщи офанзиви, ръководени от пехота, с цел да завладяват Авдеевка в явен опит да запазят бронираните транспортни средства, макар риска от още по-големи загуби в жива мощ. Украински публични лица показаха, че съветските отбранителни старания също водят до обилни жертви, като съгласно известията украинските сили са умъртвили над 1200 съветски военнослужещи и са ранили над 2200 на източния (левия) бряг на Херсонска област сред 17 октомври и 17 ноември.

Украинските сили не престават контранастъпателните интервенции в западната Запорожка област и евентуално нанасят сходни загуби на отбраняващите се съветски сили в този сектор на фронта. ISW не може да удостовери предоставените от Украйна данни за съветските жертви, а надеждни данни за съветските жертви в Украйна не са налични. Ако данните, предоставени от Украйна, като цяло са точни, те допускат, че съветските интервенции в Украйна като цяло са мощно изтощителни и че огромните съветски загуби не са просто резултат от най-скъпите съветски настъпателни интервенции край Авдеевка.

Руски и украински публични лица оповестиха, че съветските старания за криптомобилизация дават  почти 20 000 до 40 000 чиновници на месец, %, който може да е по-нисък от настоящия % на жертвите на Русия в Украйна. Украински чиновници оповестиха напролет и лятото на 2023 година, че Русия набира почти 20 000 чиновници посредством старания за криптомобилизация на месец.
 ISW: Войната в Украйна - сред западната помощ и съветската дезинформация
ISW: Войната в Украйна - сред западната помощ и съветската дезинформация

Това се споделя в дневния разбор за обстановката на фронта, направен от Института за проучване на войната

Украински публични лица оповестиха, че групировката на съветските сили по фронта Харков-Луганска област почти н е се е трансформирала от лятото на 2023 година, което допуска, че ангажираността на нов личен състав в региона компенсира съветските загуби, само че не усилва силата на тази формация.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано съобщи, че съветската войска е набрала 42 000 чиновници сред 9 ноември и 1 декември.

Украинските данни за съветските загуби по фронта допускат, че съветските месечни загуби могат да надвишават 20 000 души месечно и може даже да се приближат до доста по-високата цифра на Медведев. Руските интервенции в Украйна неотдавна подтикнаха съветското военно командване да изпрати бързо новосъздадени и незадоволително мощни формирования в Украйна, с цел да укрепи секторите на фронта, възпрепятствайки по-дългосрочните старания за образуване на оперативни и стратегически запаси и преструктуриране на съветските сухопътни сили.

Както цифрите за набиране, по този начин и за жертвите евентуално варират в течение на годината и всички налични числа евентуално са пресилени. Отчетените цифри обаче съответстват с следените условия на бойното поле, както и други украински отчети, че съветската войска е съумяла да поддържа единствено настоящето си равнище на окомплектовка в Украйна, макар съгласно известията огромния брой новобранци. Големите съветски загуби евентуално ще попречат на съветските сили да попълнят и възстановят съществуващите елементи в Украйна и да образуват нови оперативни и стратегически запаси, в случай че напъните за генериране на съветски сили продължат с актуалните темпове, до момента в който съветската войска продължава интервенциите. Русия обаче наподобява способна да продължи да поема такива загуби и да ги компенсира с нови чиновници, стига президентът Владимир Путин да желае и да може да поеме вътрешните последствия.

Руските сили организираха още една серия от удари с дронове против Украйна в нощта на 6 против 7 декември. Украински военни източници оповестиха на 7 декември, че украинските сили са свалили 15 от 18 изстреляни от Русия безпилотни летателни апарата Shahed-131/136, които са били ориентирани главно към областите Хмелницки и Одеса.

Украински публични лица оповестиха, че съветски дронове са блъснали пристанищна инфраструктура в Измаилски регион, Одеска област , като са развалили склад и асансьор за зърно.

Руски блогъри настояват, че съветски дронове също са блъснали летище Староконстантинов, Хмелницка област и други цели в Одеска област.

Говорителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Андрий Юсов съобщи, че съветските сили нямат задоволително запаси, с цел да ударят украинската енергийна инфраструктура в по-голям мащаб от предходната зима.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет за помощ за сигурността и заричане за взаимно произвеждане на оръжия към Украйна на фона на Международния конгрес за отбранителна промишленост във Вашингтон, окръг Колумбия на 6-7 декември. Министерството на защитата разгласи нов пакет за помощ на 6 декември, който се прави оценка на до $175 милиона и включва: ракети AIM-9M и AIM-7; Високоскоростни противорадиационни ракети; Тръбно изстрелвани, оптично проследявани, кабелно направлявани ракети; противобронови системи Javelin и AT-4; артилерийски боеприпаси; и в допълнение неуточнено съоръжение.

Министерството на защитата също по този начин разгласи, че Съединени американски щати и Украйна са подписали декларация за планове по отношение на взаимното произвеждане на сериозни оръжия и предпочитания продан на механически данни.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че партньорството ще разреши на Украйна да създава аварийни елементи за военно съоръжение, предоставено от Съединени американски щати, и да връща ремонтираното съоръжение на фронтовата линия по-бързо. Белият дом съобщи, че Съединени американски щати ще изпратят консултант към Министерството на стратегическите промишлености на Украйна, с цел да помогне за ускорение на оперативната съгласуемост на Украйна с НАТО, битка с корупцията и привличане на задгранични вложения в сериозни промишлености. Украинският министър на защитата Рустем Умеров се срещна с Остин на 7 декември и се застъпи за продължение на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна през 2024 година

Руският президент Владимир Путин разиска развиването на руско-иранските стопански връзки с иранския президент Ибрахим Раиси в Москва на 7 декември. Путин съобщи, че търговията над пет милиарда $.

Путин заяви, че Русия и Иран построяват железопътна линия по неустановен сектор от коридора Север-Юг (планиран железопътен маршрут, който ще свърже Русия с Индийския океан през Иран).

Путин също по този начин разгласи, че той и Раиси имат намерение да подпишат съглашение за основаване на зона за свободна търговия сред Иран и Евразийския стопански съюз (ЕАИС) в края на декември 2023 година

Продължаващият прогрес по коридора Север-Юг и плануваното основаване на зона за свободна търговия сред ЕАИС и Иран евентуално са част от продължаващите съветски старания за обезпечаване на иранска материална поддръжка за съветските интервенции в Украйна, като в същото време улесняват както съветските, по този начин и иранските старания за отбягване на глобите. Путин също означи " значимото за него и Раиси да обменят отзиви по отношение на обстановката в района, изключително в Палестина " и похвали иранско-руското енергийно и просветително съдействие.

Путин се срещна с престолонаследника на Оман и министър на културата, спорта и младежта Теазин бин Хайтам бин Тарик Ал Саид на 7 декември в коридорите на капиталов конгрес в Москва, евентуално продължение на двустранните срещи с водачите на страните от Персийския залив след срещите на Путин на 6 декември в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

Атаките против обществени персони в Русия накараха публични лица да предложат засилени ограничения за сигурност за съветски политически и публични фигури и някои ултранационалисти, с цел да призоват за възкресяването на руските организации за сигурност. Заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачев разгласи на 7 декември, че Съветът ще приготви оферти за отбрана на съветски и политически фигури до 13 декември.

Съобщението на Косачев идва незабавно след убийството на някогашния проруски народен представител от Върховната рада на Украйна Иля Кива в Московска област на 6 декември и Косачев съобщи, че Русия и интернационалната общественост би трябвало да приготвят " доста по-системни дейности ", с цел да защитят видни руснаци от украински офанзиви.

Убийството на Кива е последното от поредност офанзиви, ориентирани към високопоставени проруски фигури, в това число убийствата на съветския блогър Максим Фомин (Владлен Татарски) през април 2023 година и Дария Дугина, дъщерята на съветския политически коментатор Александър Дугин през август 2022 година
 Русия открила убийците на Дугина и Татарски
Русия открила убийците на Дугина и Татарски

Предотвратени са и доста други сходни офанзиви, съгласно управляващите

Някои видни ултранационалистически гласове започнаха да приканват Русия да укрепи своите контраразузнавателни организации с пълномощия, напомнящи на СМЕРШ, организацията-чадър за три руски военни контраразузнавателни организации, основана след немската инвазия в Русия през 1941 година Депутат в Руската държавна дума и някогашен боен от Юга Окръжният командващ генерал-лейтенант Андрей Гурулев поредно твърди от август 2022 година, че Русия би трябвало да " пресъздаде " СМЕРШ в границите на съществуващите контраразузнавателни организации.

Гурулев съобщи на 3 декември, че Русия е основала неуточнена организация, която " работи почти по същия метод като СМЕРШ " в окупирана Украйна, само че твърди, че Русия към момента се нуждае от сходна организация, с цел да отбрани самата Русия.

Някои видни съветски блогъри насочиха сходни апели към Русия да пресъздаде СМЕРШ и подлагаха на критика съветските контраразузнавателни служби , че са разрешили осъществяването на офанзиви в Русия, в това число убийството на Кива. Възстановяването, както съществуваше през руската ера, би било механически предизвикателно начинание, защото държавната конструкция на актуалната Руска федерация не е сравнима с тази на сталинистка Русия. Възстановяването ще изисква от съветската страна да създаде всеобхватна система за контраразузнаване и вътрешна полиция в руски жанр, каквито сега не съществуват в Русия. Въпреки че възобновяване на организация СМЕРШ в руски жанр в Русия остава малко евентуално, апелите на ултранационалистите за възобновяване на СМЕРШ са значими, защото те показват застъпничеството на ултранационалистите за възобновяване на детайли от тоталитарно ръководство в руски жанр, което не е съществувало в Русия от десетилетия.

Съветът на федерацията на Русия одобри резолюция, потвърждаваща, че идните съветски президентски избори ще се проведат на 17 март 2024 година, на фона на продължаващите старания на Кремъл да легитимира изборите.

Руската държавна социологическа институция Всеруски център за проучване на публичното мнение разгласява изследване на 7 декември, в което в детайли се разказват ползите на руснаците да вземат участие в идните съветски президентски избори. 78 % от всички респонденти са декларирали, че ще гласоподават на президентските избори, в това число 61 %, които са декларирали " с цялостна убеденост ", че ще гласоподават, до момента в който единствено осем % от участниците са показали, че " към момента не са подготвени да гласоподават ". "

VTsIOM твърди, че 36 % от руснаците могат да назоват точната дата, месец или време от годината, в което ще се проведат идните избори, макар скорошното удостоверение на датата на изборите от Съвета на федерацията.
 Игор Гиркин - Стрелков няма да е съперник на Путин
Игор Гиркин - Стрелков няма да е съперник на Путин

Съдът удължи с шест месеца задържането на съветския националист

Независимата съветска социологическа организация Levada Center разгласява резултатите от сходно изследване на 7 декември . Само 33 % от участниците " изрично " имат намерение да гласоподават на идните съветски президентски избори, до момента в който 33 % " най-вероятно биха дали своят вот ".

Левада център заяви още, че 20 % от интервюираните са декларирали, че няма да гласоподават.

Руското държавно управление евентуално се пробва да сложи условия за легитимиране на идните президентски избори, като регистрира неопределено висок % на изборен интерес, който евентуално ще подхожда на сходно изфабрикувана висока изборна интензивност.

Руските органи за сигурност организираха всеобщи арести, ориентирани към високопоставени банди в Москва и Санкт Петербург, в това число членове и съзаговорници в Министерството на вътрешните работи (МВД) и други органи за вътрешна сигурност. МВД разгласи на 6 декември, че е задържало чиновници на МВД и Росгвардия, които са членове на високопоставена тайфа, която е правила закононарушения , в това число убийства, отвличания и грабежи, в Московска и Калужка области и Красноярски край от 1998 година насам.

МВД твърди, че измежду задържаните е началникът на щаба на отряда " Рис " на Специалния отряд за бързо реагиране (СОБР) Алексей Алпатов и че водачът на московската тайфа преди този момент е живял в Украйна и ще посети Русия, с цел да координира дейностите си до ареста си напролет на 2023 година

Руските управляващи не престават да отхвърлят апелите на околните на мобилизирани съветски военнослужещи. " Женски роден фронт ", асоциация на женски родственици на мобилизирани съветски военнослужещи, която се застъпва за връщането на активизирания личен състав, разгласява фотография на 7 декември, показваща сякаш писмо от администрацията на съветския президент, отричащо техния апел от 30 септември 2023 година до съветския президент за връщането на мобилизираните родственици. В хипотетичното писмо от администрацията на съветския президент се споделя, че мобилизираният персонален състав може да се върне от работа единствено след привършване на частичната готовност, която продължава.

Кремъл неотдавна се опита да цензурира " Път към дома ", група, състояща се от родственици на мобилизирани чиновници, които преди този момент издадоха манифест на 27 ноември, призоваващ за връщането на техните близки и преустановяване на " безсрочната " готовност. Съобщава се, че онлайн ботове упрекват Телеграм каналът " Път към дома " има връзки със затворения съветски опозиционер Алексей Навални и неговата Фондация за битка с корупцията, а Telegram маркира канала като " подправен " малко откакто " Пътят към дома " разгласява манифеста си.
 Путин отхвърли за готовност, само че призна за дефицит на оръжия
Путин отхвърли за готовност, само че призна за дефицит на оръжия

Той разгласи, че Русия е нараснала производството на съществени оръжия

Съобщава се, че Руската работа за финансов мониторинг е премахнала лица от листата на съветските терористи и екстремисти, които са се сражавали в чеченските елементи " Ахмат " в Украйна. Руското опозиционно издание Verstka заяви на 7 декември, че службата е премахнала минимум четирима души от листата с терористи и екстремисти през 2022-2023 година , които са служили в чеченските елементи " Ахмат " в Украйна.

Руските управляващи не престават напъните си да принудят мигрантите да влязат в съветската войска. Руското опозиционно издание Baza заяви на 7 декември, че съветската войска е издала военни призовки на над 350 неотдавна натурализирани съветски жители от началото на октомври 2023 година, в това число над 200 през ноември 2023 година
 ISW: Русия активизира и мигранти с съветско поданство
ISW: Русия активизира и мигранти с съветско поданство

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната

Руският президент Владимир Путин съобщи на 7 декември, чепо време на тирада в " Russia Calling! " капиталов конгрес в Москва.

Путин съобщи, че международната икономическа система минава през фундаментални и необратими промени и че единствено " мощна, постоянна и суверенна " страна, каквато е Русия, може сполучливо да се трансформира в център на стопански напредък. Речта на Путин евентуално е била ориентирана към усмиряване на вътрешните опасения по отношение на съветската стопанска система и е в сходство с отчетите, че Путин има намерение да се концентрира върху представянето на Русия като стопански постоянна страна по време на своята президентска акция през 2024 година
 Путин желае съдействие с Китай и при военните технологии
Путин желае съдействие с Китай и при военните технологии

Двустранната търговия ще надвиши 200 милиарда $ през тази година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в отговор на коментара на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за съветските закани към НАТО, че с цел да убедят американските конгресмени да " изгорят парите на данъкоплатците в пещта на войната в Украйна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР