Руските сили може да са се оттеглили в някои части

...
Руските сили може да са се оттеглили в някои части
Коментари Харесай

Сумска област се готви за ново руско нападение

Руските сили може да са се отдръпнали в някои елементи на Украйна преди повече от седмица, само че силите за териториална защита в северната област Суми упражняват и се приготвят за по-нататъшни офанзиви, предава Ройтерс.

Малко откакто съветските сили нахлуха в страната на 24 февруари в така наречен от съветския президент Владимир Путин "специална военна интервенция ", Сумска област беше една от първите нападнати области, там се водеха градски боеве, до момента в който съветските сили се придвижваха към столицата Киев.

Дмитро Живицки, началник на регионалната и военна администрация на Суми, сподели, че по това време там съвсем не е имало постоянни украински войски, вместо това локалните поданици използваха като оръжие всичко, с което разполагаха, в това число коктейли "Молотов "

"Руснаците са имали проекти (да завладяват Суми) за три до пет дни ", сподели Живицки пред Ройтерс в Суми в четвъртък.

"Явно са знаели, че на територията на Сумска област по това време съвсем не е имало постоянни (армейски) войски, а единствено сили на териториалната защита.

Украинските сили си върнаха контрола над североизточния район на 8 април, сподели Живицки. (Тогава Русия се изтегли от регионите край Киев-бел.ред.)

"Мисля, че вероятността от (нова) офанзива е огромна. Те са решени и разбираме, че броят на хората в Русия е към 150 милиона ", сподели той. "Докато танковете и хората не свършат, те ще продължат да изпращат хора тук. "

Русия отхвърли обвиняванията, че нейните войски са направили военни закононарушения в Украйна като подправени вести.

Западните страни споделят, че Русия в този момент укрепва и доставя войските си за нова атака в Източна Украйна. Не е ясно дали Кремъл възнамерява още веднъж да нападна Сумска област.

Но локалните сили за териториална защита се приготвят, като членовете им настояват, че доброволческата милиция в този момент наброява повече от 1000 души. Местните управляващи не оповестяват какъв брой постоянни войски има в Суми.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР