Руските сили купуват сателитни интернет терминали Starlink от арабски страни

...
Руските сили купуват сателитни интернет терминали Starlink от арабски страни
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия купува терминали Starlink от арабски страни

Руските сили купуват сателитни интернет терминали Starlink от " арабски страни " за потребление на бойното поле, заяви украинската военна шпионска организация през днешния ден, представена от Ройтерс.

Притежаваната от Илон Мъск услуга е жизненоважна за връзките на бойното поле на Киев, само че украински публични лица обявиха, че съветските сили също разчитат от ден на ден на нея по време на съвсем двегодишната си инвазия.

Украинското военно разузнаване (ГУР) разгласява аудиозапис, за който се твърди, че се чува двама съветски бойци, обсъждащи закупуване на единици от арабски снабдители за към 200 000 рубли (2200 долара) всеки.

„ Държавата агресор Русия купува информационно съоръжение, в това число сателитни интернет терминали Starlink, за потребление във войната в арабските страни “, сподели министерството в Telegram.

В понеделник представителят на ГУР Андрий Юсов сподели пред Reuters, че съветските сили купуват терминалите посредством неупоменати трети страни.

Starlink съобщи, че не прави бизнес с Русия и не оперира на съветска територия. Кремъл съобщи, че терминалите не са нито сертифицирани за потребление, нито са публично доставени в Русия и затова не могат да бъдат употребявани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР