Руските сили крадат украински деца, каза първата дама на Украйна

...
Руските сили крадат украински деца, каза първата дама на Украйна
Коментари Харесай

Съпругата на Зеленски: Руснаците крадат децата ни

Руските сили крадат украински деца, сподели първата дама на Украйна Олена Зеленска пред италианската телевизия в четвъртък, съобщи организация АНСА.

За предаването „ От врата до врата “ тя сподели, че това е военно закононарушение и Киев ще ги върне. „ Ще се опитаме да върнем всички деца в Украйна “, сподели тя, като добави, че украинските управляващи нямат лист с имена и фамилни имена за децата. Голяма част от тези деца са отвлечени от територии в Украйна, които са под контрола на съветските окупатори. Зеленска уточни, че това е следващото закононарушение на съветската войска.

„ В Русия даже трансформираха законодателството си, с цел да разрешат на съветските фамилии да осиновяват украински деца по-лесно. Ние виждаме това като закононарушение, опитваме се да приказваме за това на всички места, с цел да можем да върнем тези деца в родината им, ние ще се опитаме да върнем всички деца в Украйна “, сподели брачната половинка на президента Зеленски.

Както ФАКТИ по-рано, има информация, че над 2000 деца от Украйна принудително и нелегално са отведени в Руската федерация. Това заяви вицепремиерът Ирина Верещук. По данни на Киев от началото на пълномащабната инвазия 341 деца са били убити от съветските окупатори. Преди дни Върховната Рада на Украйна прикани Организация на обединените нации да не позволява осиновяването на отвлечени украински деца от съветски фамилии.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР