Руските сили, които са окупирали Запорожката ядрена централа, предлагат временно

...
Руските сили, които са окупирали Запорожката ядрена централа, предлагат временно
Коментари Харесай

Русия иска временно спиране на огъня около окупирата Запорожка АЕЦ, отхвърля демилитаризацията на зоната

Руските сили, които са окупирали Запорожката нуклеарна централа, оферират краткотрайно прекъсване на огъня. Това стана ясно от изказване на военно-гражданската администрация на окупационните сили, написа БНР.

" Вместо демилитаризация на зоната към нуклеарната централа, Организация на обединените нации и висшият представител на Европейски Съюз за външната политика би трябвало да разискват прекъсването на огъня там " - тези думи на Владимир Рогов от съветската администрация на Запорожска област цитира държавната съветска организация РИА.

От седмица Москва и Киев взаимно се упрекват, че обстрелват атомната централа в Енергодар. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести за заплахата от нуклеарна злополука и прикани за демилитаризация на зоната към АЕЦ Запорожие.

Незабавно евакуиране на съветските войски от станцията желаеха всички страни от Европейски Съюз и други западни страни отпред със Съединените щати. Според тях това ще разреши на Международната организация за атомна сила да извърши инспекцията си.

Британското разузнаване твърди в днешния си разбор, че Москва напредва в подготовката за осъществяване на референдум за присъединението на Донецка област към Руската федерация, въпреки датата към момента да не е оповестена. Вашингтонският Институт за проучване на войната разяснява, че съветските окупационни управляващи не престават напъните си да засилят контрола върху окупираните територии посредством разнообразни ограничения като въвеждане на рублата и събиране на данни от жителите, които да улеснят провеждането на реферндум.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР