Руските сили изглежда напредваха от североизток в бавната си борба

...
Руските сили изглежда напредваха от североизток в бавната си борба
Коментари Харесай

Руснаците се придвижват към Киев и продължават обсадата на други градове

Руските сили наподобява напредваха от североизток в бавната си битка към украинската столица, до момента в който танкове и артилерия обстрелваха към този момент обсадените места с толкоз мощен обстрел, че жителите на един град не съумяха да погребат възходящия брой починали, оповестява AP.

При предходни офанзиви в Сирия и Чечения тактиката на Русия беше да смаже въоръжената опозиция с продължителни въздушни удари и обстрел, който унищожаваше обитаемоте места. Подобно нахлуване отряза южния пристанищен град Мариупол, а в случай че войната продължи, сходна орис може да сполети Киев и други елементи на Украйна.

В Мариупол непрестанните бомбардировки на града осуетяват многократните опити за доставка на храна и вода и за евакуация на блокираните цивилни, разяснява AP. В петък фотограф на Асошиейтед прес снима момента, в който един танк се оказа, че стреля непосредствено по жилищна постройка, обгръщайки едната ѝ страна с оранжево огнено кълбо.

Смъртоносният удар по родилния дом там тази седмица провокира интернационално отвращение и обвинявания във военни закононарушения. Русия твърди, че сега на удара това е някогашна болница, окупирана от Азов.

Броят на починалите в Мариупол надвиши 1500 души за 12-те дни на нахлуване, оповестиха от кметството. Обстрелът принуди екипажите да спрат да копаят траншеи за всеобщи гробове, тъй че "мъртвите даже не са заровени ", сподели кметът.

Нахлуващите съветски сили се сблъскват с доста повече от предстоящото с решителните украински бойци. Но по-силната войска на Русия заплашва да смаже украинските сили, макар че Западът продължава да дава оръжия и друга помощ на демократично определеното държавно управление на Украйна, ориентирано на запад.

В резултат на спора 2,5 милиона души към този момент са напуснали страната.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР