Руските сили губят инициативата на фронта в Украйна и вместо

...
Руските сили губят инициативата на фронта в Украйна и вместо
Коментари Харесай

Русия губи инициативата на фронта. Атаките срещу Бахмут намаляват

Руските сили губят самодейността на фронта в Украйна и вместо да напредват в осъществяването на личните си военни цели, се отбраняват от украинската войска. Това се споделя в бюлетина за войната в Украйна на Министерството на защитата на Обединеното кралство , който се базира на разследваща информация и се разгласява всекидневно.

В същото време Украйна заяви, че съветските офанзиви в региона на Бахмут понижават, само че силите на Москва не престават артилерийския обстрел против украински позиции.

Лондон и Киев оповестяват, че съветските сили наподобява вършат опит да се прегрупират в региона на Бахмут . Според английското военно разузнаване изпращането на хора към града в Донецка област, който от месеци е епицентър на офанзивите, става за сметка на опита на съветската войска да се приготви за предстоящото украинско контранастъпление.

“Руските командири евентуално се пробват да съберат аварийни сили и да ги нареждат там, където чакат да има украинска контраофанзива ”, се показва в бюлетина на Лондон от 31 май. “Това изпитание евентуално е подкопано от това, че свободните сили са изпращани да попълнят празнини във фронта към Бахмут. ”

Британското Министерство на защитата показва също, че Русия губи самодейността на фронта от началото на май.

В същия месец силите на Москва са осъществили въздушни офанзиви против цели навътре в Украйна в 20 следващи нощи. Тези въздушни удари обаче “не реализират огромни триумфи в това да обезвреждат усъвършенстваната противовъздушна отбрана на Украйна и да унищожат украинските сили за [подготвяната] контраофанзива ”.

Генералният щаб на украинската войска заяви в сряда, че са отблъснати 22 съветски офанзиви. Те са в региона на град Купянск в Харковска област.

Заместник-министърката на защитата на Украйна Хана Маляр заяви, че офанзивите в региона на Бахмут в Донецка област понижават. По думите ѝ силите на Москва не правят сухопътни набези в региона на града и евентуално се прегрупират.

Преди седмица създателят на съветската частна войска “Вагнер ” Евгений Пригожин сподели, че изтегля наемниците си от разрушения град и го предава на постоянната съветска войска. Неговите сили ръководеха опитите той да бъде високомерен, само че през последните месеци той няколко пъти заплаши да ги изтегли поради различия с съветското командване.

Пригожин твърди, че Бахмут е високомерен от съветските сили, само че Украйна отхвърля това изказване като показва, че нейните сили държат позиции в северната и южната част на града.

Руските артилерийски обстрели и въздушни удари по украинските позиция в региона на Бахмут не престават.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР