Руските сили бомбардираха и разрушиха мост в обкръжения украински град

...
Руските сили бомбардираха и разрушиха мост в обкръжения украински град
Коментари Харесай

Руснаците разрушиха мост в Чернигов, тежки боеве край Киев

Руските сили бомбардираха и унищожиха мост в обкръжения украински град Чернигов, заяви губернаторът на града Вячеслав Чаус, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Разрушеният мост над река Десна, свързващ Чернигов с Киев, е бил употребен за евакуация на мирни жители и за доставка на филантропична помощ.

Властите в Чернигов споделиха през вчерашния ден, че в обсадения град няма вода и електричество и дефинираха обстановката като филантропична злополука.

Експлозии и залпов огън пък раздрусаха Киев тази заран. От северозапад, където съветските сили се пробват да обкръжат столицата и да завземат покрайнини, се чува тежка артилерийска пукотевица.

Руската войска унищожи огромен боеприпас северозападно от град Ровно в Украйна, употребявайки прецизни оръжия с морско базиране и огромен обхват. Унищожени са въоръжения и бойна техника на украинските войски, в това число доставени от западни страни. Това заяви през днешния ден пред публицисти представителят на военното министерство в Москва Игор Конашенков, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството е популяризирало фрагменти, показващи съгласно него попадение на съветска ракета, унищожило пускова зенитна установка С-300 на украинските войски в северно предградие на Киев.

През последното денонощие съветските сили унищожиха общо 97 обекта от военната инфраструктура на Украйна, в това число два тактически ракетни комплекса " Точка-У ", осем зенитни ракетни комплекса и три станции за артилерийско разузнаване. Тази нощ съветски хеликоптери унищожиха осем украински танка, а също по този начин пет бронирани машини на пехотата и бронетранспортьора, добави представителят.

По думите му от началото на съветската интервенция в Украйна войските на Москва са унищожили 184 самолета и хеликоптера на украинските въоръжени сили, 246 безпилотни апарата, 189 зенитни ракетни комплекса, 1558 танка и други бойни бронирани коли, 156 реактивни системи за залпов огън, 624 оръдия и миномета от полевата артилерия, както и 1354 единици специфична военна автомобилна техника.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР