Руските сили бързо се изтеглят от регионите на Киев и

...
Руските сили бързо се изтеглят от регионите на Киев и
Коментари Харесай

Руските сили се изтегляли от Киев и Чернигов, за да се укрепят на юг и на изток

Руските сили бързо се изтеглят от районите на Киев и Чернигов в Северна Украйна за „ да се укрепят на изток и юг “ и „ твърдо да диктуват своите условия “.

Това съобщи през днешния ден Михайло Подоляк, консултант в киевската президентска администрация, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" С оглед на този факт и на всички напредвания и съсредоточаване на окупаторските войски е напълно ясно, че Русия е избрала друга тактичност като приоритет “, написа той в Телеграм.

Според него съветските сили се стремят „ да се отдръпват на изток и юг, да запазят контрола върху обширни окупирани територии (не единствено в региона на Донецк и Луганск) и мощно да се укрепят там “.

„ Естествено не можем да минем без тежки оръжия, в случай че желаеме да деблокираме Изтока и (южния регион около) Херсон и да отблъснем руснаците допустимо най-далеч “, посочи Подоляк.

Губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус уточни, че регионалният център Чернигов, към този момент опустошен от борбите през последните седмици, не е станал обект на нови удари тази нощ. Руснаците „ се изтеглят от региона на Чернигов “, заключи той.

Но регионалният шеф на Полтавска област заяви, че съветски ракети са поразили град Полтава и град Кременчук, съобщи Ройтерс. Това е станало рано сутринта през днешния ден.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР