Руските разработчици на изложението "Интерполитех-2019" представиха безпилотен изтребител, предназначен за

...
Руските разработчици на изложението "Интерполитех-2019" представиха безпилотен изтребител, предназначен за
Коментари Харесай

В Русия е представен нов изтребител на Безпилотни летателни апарати

Руските разработчици на ревюто "Интерполитех-2019 " показаха безпилотен изтребител, предопределен за заличаване на “гаражни” БПЛА.

В момента е известно, че изтребителят е издигнат на правилото на "летящото крило ", кадърен е да патрулира дадена територия и е въоръжен с неуправляеми ракети, написа "Поглед инфо ".

Горната повърхнина на дрона е покрита с тънка слънчева батерия, която му разрешава да се употребява за дълъг интервал от време без презареждане. Според разработчиците новият съветски дрон е в положение неведнъж да „ открива, преследва и унищожава “ противников “гаражни” дронове.

Факт е, че точно самоделните БПЛА съставляват най-голямата заплаха за актуалната съветска войска.

Известни са характерностите на серийните бойни дронове, което разрешава те да бъдат унищожени благодарение на електронна война, само че противодействието на “гаражно” създаваните апарати е обвързвано с избрани компликации.

Новата съветска разработка разрешава надеждно предотвратяване даже от най-ефективните дронове. Изтребителят ще може да засече вражеския БПЛА и автоматизирано ще стартира да го следва, а операторът ще вземе решение за началото на офанзивата.

Използвайки лазерен далекомер, бойният уред ще дефинира дистанцията до задачата, след което оръжейната система ще бъде издигната. Известно е, че с цел да се унищожи задачата, изтребителят ще изстрелва два изстрела.

Освен това БПЛА е в положение освен да нападна, само че и да заобикаля противников огън и бързо да понижи дистанцията до задачата, употребявайки ускорители.

Необходимостта от такива апарати бе демонстрирана от неотдавнашното нахлуване на минирани дронове в съветска база в Сирия. То беше сполучливо отблъснато, само че благодарение на новаторските изтребители на БПЛА съветските военни ще бъдат още по-добре предпазени от въздушна офанзива, която може да бъде инициирана от Съединени американски щати.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР