Руските ракетни сили са заредили междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с

...
Руските ракетни сили са заредили междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с
Коментари Харесай

Русия зареди ракета с ядрено плъзгащо се превозно средство в изстрелващ силоз

Руските ракетни сили са заредили междуконтинентална балистична ракета, оборудвана с нуклеарно способно хиперзвуково плъзгащо се транспортно средство Авангард, в изстрелващ силоз в Южна Русия, съгласно ефирен канал на Министерството на защитата.

Президентът Владимир Путин разгласи хиперзвуковата плъзгаща се машина Avangard през 2018 година, като сподели, че това е отговор на създаването на ново потомство оръжия от Съединените щати.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Руско-украинска война: Списък на основни събития, ден 632 Руско-украинска война: Списък на основни събития, ден 631 Северна Корея тества „ нов вид, висока двигателна сила “ солидна -горивни мотори за IRBM Руско-украинска война: Списък на основни събития, ден 630 завършек на списъка

Докато доближава задачата си, Avangard се отделя от ракетата и може да маневрира внезапно отвън траекторията на ракетата при хиперзвукови скорости до 27 пъти скоростта на звука (около 21 000 благи в час или 34 000 километра в час).

Телевизионният канал " Звезда ", благосъстоятелност на съветското министерство на защитата, сподели в четвъртък балистична ракета, превозена до изстрелващ силоз, постепенно повдигната във отвесно състояние и по-късно спусната в шахта в региона на Оренбург покрай Казахстан.

Русия конфигурира първата си ракета, оборудвана с „ Авангард “, през 2019 година в същото оборудване в Оренбург.

Русия и Съединени американски щати, надалеч най-големите нуклеарни сили в света, показаха страдание по отношение на непрекъснатото раздробяване на договорите за надзор на въоръженията, които се опитваха да забавят конкуренцията във въоръжаването от Студената война и да понижат риска от нуклеарна война.

Но те също по този начин създават набор от нови оръжейни системи, в това число хиперзвукови, както е в Китай.

Съединени американски щати дефинират Китай като собствен максимален съперник, а Русия като най-голямата опасност за национална страна, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън твърди, че този век ще бъде избран от екзистенциално съревнование сред демокрации и автокрации.

Русия споделя, че господството на Съединени американски щати след Студената война се разпада.

Източник: Reuters
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР