Руските радари са засекли през последното денонощие във въздушното пространство

...
Руските радари са засекли през последното денонощие във въздушното пространство
Коментари Харесай

Русия пропищя от шпионски самолети на НАТО над Черно море

Руските радари са засекли през последното денонощие във въздушното пространство над Черно море шест разследващи самолета от страни от НАТО. Това оповестиха от съветското военно министерство, представени от " Новости ".

От ведомството означиха, че продължавали да следят " нападателната военна интензивност " от страна на Съединени американски щати в района.

" Интензивността на въздушното разузнаване на страните от НАТО наоколо до границите на Руската федерация в Черно море продължава да нараства. (...) През миналото денонощие бяха открити и съпроводени шест полета на разследващи самолети ", прецизираха съветските военни.

По данни на ведомството в централната и северозападната част на Черно море са осъществени полети на три патрулни самолета P-8A Poseidon на военноморските сили на Съединени американски щати от авиобаза на италианския остров Сицилия, както и на разследващ аероплан C-160G " Габриел " на френските военновъздушни сили от база на територията на Румъния. Освен това там са били открити и американските разследващи самолети RC-135, който е изхвърчал от остров Крит, и U-2S, който е изхвърчал от Кипър.

Министерството отбелязва, че разрушителят Porter, командният транспортен съд Mount Whitney и танкерът John Lenthall от Военноморски сили на Съединени американски щати, след прекосяване от грузинското пристанище Батуми, се намирали в югозападната част на Черно море и продължавали да се движат на запад.

Контролът над тях се осъществявал от кораби на съветския Черноморски флот: ракетния крайцер " Москва ", фрегатата " Адмирал Есен " и патрулния транспортен съд " Павел Державин ".

От съветското военно министерство още веднъж подчертаха, че преглеждат нападателната военна активност на Съединени американски щати в района като опасност за районната сигурност и стратегическата непоклатимост.

" Истинската цел на дейностите на Съединени американски щати в Черноморския район, непровокирани от Русия, е да се изследва театърът на военните дейности при положение на военно решение на спора на югоизток от страна на Киев ", споделят от ведомството.

По-рано Кремъл заяви, че президентът Владимир Путин е угрижен от американското наличие в района и следи обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР