Руските оръжия с прецизно насочване удариха няколко стратегически важни украински

...
Руските оръжия с прецизно насочване удариха няколко стратегически важни украински
Коментари Харесай

Русия започва военна операция срещу украинските железници

Руските оръжия с точно ориентиране удариха няколко стратегически значими украински железопътни възела западно от Киев. Потокът от смъртоносна помощ на НАТО, който идваше на ешелони от Полша, в случай че не беше спрян, то беше съществено занимателен. Отдавна е известно, че оръжия и муниции за въоръжените сили на Украйна в Донбас също се транспортират по железопътен превоз. Защо решението за удар по железопътната връзка беше взето едвам в този момент?

Руските военни, употребявайки високопрецизно оръжие с огромен обхват, унищожиха шест подстанции на железопътните гари на Украйна, „ посредством които се доставят непознати оръжия и военна техника на украинската формация войски в Донбас “. Това заяви в понеделник представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков. За конкретизиране: железопътните подстанции са предопределени за разпределение на сила, в това число зареждане на електрически преносим състав.

Според Конашенков ударите са били нанесени на гарите: Красное и Ковел (край Лвов), Здолбунов (Ровно), Жмеринка и Коростен в Житомирска област и Жмеринка край Виница.

В този случай всички ракетни удари са нанесени по оборудванията на железопътната инфраструктура западно от Киев. По-рано неведнъж се показва, че оръжия и муниции от страните от НАТО се доставят от логистични хранилища в Полша и по-късно се транспортират през западната граница на Украйна, в това число по железопътен превоз.

„ Не сме нанасяли преди, тъй като украинците транспортират военно съоръжение от Съединени американски щати и Европейски Съюз с пътнически влакове. Украинците са възприели подобен трик: електрически трен, пътнически вагон - и към него е прикрепена платформа с съоръжение. По-рано се страхувахме, че Украйна ще ни упрекна в заличаване на цивилното население “, изяснява военният специалист, полковник от запаса Виктор Баранец.

Сега концепцията се промени, споделя Баранец. „ В момента работим по подстанциите, върху тези уреди, където цивилните могат да пострадат минимум. Сега стартира железопътната война”, изясни събеседникът.

Както изясняват осведомени източници, координирани и целенасочени ракетни удари са били нанесени в основни точки. По този метод подстанция Красное край Лвов е виновна в действителност за метода към Лвов и за разклона към Тернопол и Ровно.

След въздушни удари придвижването беше спряно на няколко стадия в посока на изток: Шепетовка - Казатин (от Хмелницки до Винишка област), Жмеринка - Казатин (територия на Винишка област), Казатин - Фастов (от Виница до Киевска област). Тоест два съществени прохода на изток. Бяха арестувани към 25-30 пътнически влака и незнаен брой товарни влакове, в това число пренасящи товари за Въоръжените сили на Украйна, счита железопътният анализатор Сергей Сигачов. По този метод потокът от западни оръжия (включително тези, които бяха трансферирани на летището Жешов в югоизточна Полша) и отива по-нататък към театъра на военните действия), спря.

Според Сигачов до момента съветското управление не е разрешавало удари по железопътната линия, защото по-рано пътнически влакове с бежанци от Украйна са отивали на Запад. Сега пътническият трафик в западна посока е намалял съществено - съвсем 10 пъти, само че се засилва товаропотока към Източна Украйна.

Влаковете, които транспортират товари за Въоръжените сили на Украйна, се теглят главно от електрически локомотиви, означи украинският боен анализатор Юрий Подоляка. Ето за какво извеждането от употреба на станциите е от толкоз огромно стратегическо значение. „ Ако съветското командване продължи да нанася удари по украинските подстанции, това може да бъде доста по-ефективно решение от ударите по железопътни мостове “, сподели Подоляка.

Според Сигачов главната цел на ударите е не толкоз цялостно спиране на връзките, а общо закъснение на трафика и срив в логистиката на снабдяването на украинската войска. Освен това, извеждането от употреба на подстанциите ще принуди украинските железници да преминат от електрически локомотиви към дизелови локомотиви, които употребяват скъпо дизелово гориво. Между другото, там е доста мъчно с дизелови локомотиви, паркът им е дребен и също така като цяло доста „ възрастен “, споделя анализаторът.

„ Не можете да вземете и изпратите европейските дизелови локомотиви в Украйна “, отбелязва Подоляка от своя страна, припомняйки разликите в междурелсието: в Украйна „ руското “ е 1524 мм, в Европейския съюз е 1435 мм. Добавяме, че „ прехвърлянето “ на дизелов локомотив от европейската на украинската платформа прави превоза уязвим на удар.

Сигачов цитира карта, показваща атакуваните подстанции, както и взривени преди този момент (включително от въоръжените сили на Украйна) мостове, които към момента не са възобновени, и изключени сектори, където няма електрифициран трафик. „ От известно време логистичната съгласуваност на цяла Украйна беше умело раздрана на две (като се вземе поради проходът при Полесие на север, който към момента не работи) “, заключава Сигачов. " Полеският път " се назовава железопътната линия, минаваща от Коростен (Житомирска област) до Киев. По този път има два моста, взривени преди този момент от въоръжените сили на Украйна - през река Тетерев в Житомирска област и река Ирпен в Киевска област.

„ В момента работим по подстанции, по тези уреди, където цивилните могат да пострадат минимум “, показва Баранец.

Експертът също по този начин не изключва, че в близко бъдеще основни железопътни мостове ще станат нова цел за удари в Западна Украйна. Според Баранец е допустимо да се унищожават мостове с ракетни удари, без да се прибягва до дейностите на бомбардировачните самолети. „ Но преди сходни дейности на Военно-космическите сили ще е належащо въздушно разузнаване, поправяне на огъня “, показва Баранец. Най-важните обекти се смятат за граничния железопътен мост през Днестър в Винишка област, мостът над река Стоход във Волинска област, спускащия се мост при село Затока в Одеска област.

От позиция на специалиста, главните удари би трябвало да бъдат нанесени на територията на Западна Украйна, покрай границите на Полша, Унгария и Словакия. „ Основното е ракетите да не падат на страната на тези европейски страни. Тук всичко е като при хирургична операция”, добави Баранец.

„ Мощността на потоците от задгранична техника към Украйна е такава, че бойният капацитет на въоръжените сили на Украйна продължава да остава на високо равнище “, добави специалистът. „ Спомнете си учебния проблем за басейна и незабавно ще разберете всичко. Въоръжените сили на Украйна, с помощта на доставките от Запад, компенсират унищоженото от нашата войска от края на февруари, т.е. 60-70% от арсенала на въоръжените сили на Украйна. Количеството оръжия, което в този момент тече от Запада към Украйна, е необикновено огромно “, показва Баранец. Ситуацията в Украйна припомня за времето, когато страните от Европа помогнаха на нацистка Германия. Сега няма антихитлеристка коалиция, споделя Баранец.

„ Железниците на Украйна са покрити от системи за противовъздушна защита. През последните два месеца на специфичната интервенция разбихме към 70% от украинската противовъздушна защита. Но на украинските Военновъздушни сили са останали към 35-40 бойни самолета. Наскоро имаше опит за доставка на партида С-300 от Словакия в Украйна. Но ние проследихме този трафик”, означи събеседникът.

Обекти като железопътен мост най-ефективно се удрят с ракети, а не с бомби, съгласно някогашния началник на зенитно-ракетните войски на Командването на специфичните сили на Военновъздушни сили на Русия полковник от запаса Сергей Хатильов.

„ Ракетите са прецизни оръжия, само че бомбите не са, даже и ръководени. За бомбардировките е належащо навигаторите да приготвят направления и да правят разузнаване. Освен това бомбардировачите и щурмови самолети не могат да летят сами - имате потребност от прикритие на изтребител. На всичкото от горната страна, до момента в който трае бомбардировката, зенитно-ракетните войски би трябвало да пресечен „ работата си “. Освен това бомбата има доста по-голямо разпространяване на фрагменти. Въпреки това, една ракета има по-малка бойна глава, тъй че там, където можете да се справите с една бомба, имате потребност от две ракети. Иначе ракетите са по-добри “, изясни източникът.

Москва ясно предизвести Запада, че всички конвои с оръжие на НАТО ще станат цели за нашите ракети незабавно след прекосяването на границата, напомня специалистът. „ Сега явно ще има две съществени посоки на удари - пътища, мостове и железопътни възли, по които се транспортират оръжия и муниции от Полша, и местата по които въоръжените сили на Украйна трансферират бронирана техника от центъра на Украйна на изток - на територията на ДНР и ЛНР, с цел да оказват помощ на групировката си в Донбас “, счита специалистът.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР