Руските окупационни власти в Крим продължават религиозното преследване на мюсюлмани,

...
Руските окупационни власти в Крим продължават религиозното преследване на мюсюлмани,
Коментари Харесай

САЩ: Руските окупационни власти в Крим извършват религиозно преследване

Руските окупационни управляващи в Крим не престават религиозното гонене на мюсюлмани, гръкокатолици, вярващи от Православната черква на Украйна, както и представители на други деноминации. Това се показва в година, оповестен от Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Руските управляващи в окупирания Крим продължиха да преследват и сплашват малцинствените религиозни сборове, в това число мюсюлманските кримски татари, членовете и духовенството на Православната черква на Украйна ", се споделя в отчета.

Към октомври 2020 година 69 поданици на Крим са в пандиза по отношение на хипотетичното им присъединяване в мюсюлманската политическа организация Хизб ут-Тахрир , която е неразрешена в Русия, само че законна в Украйна. Освен това двама очевидци на Йехова излежават присъди поради вярата им.
 Зеленски благодари на Съединени американски щати против Русия и желае сигурност в Черно и Азовско море
Зеленски благодари на Съединени американски щати против Русия и желае сигурност в Черно и Азовско море

Съединени американски щати посъветва Украйна да не бърза с НАТО, само че външната опасност е Русия

" Руските окупационни управляващи продължиха да подлагат мюсюлманските кримски татари на затвор и задържане, изключително в случай че управляващите заподозрат лицата за присъединяване в Хизб ут-Тахрир. През септември съветският боен съд в Южната зона осъди седем пандизчии от кримски мюсюлмански татари, задържани през 2017 и 2018 година в колония със непоколебим режим ", добавя отчета.

Освен това представители на украинската гръкокатолическа черква и други деноминации са преследвани. Много религиозни общности са изгонени от полуострова посредством условия за регистрация според новоналожени съветски закони. Само Украинската православна църква-Московска патриаршия е освободена от тези условия за регистрация.

" Руското държавно управление заяви, че в Крим са регистрирани 907 религиозни общности, в това число в Севастопол... което съставлява спад от над 1000 от началото на окупацията през 2014 година ", продължава отчетът на Съединени американски щати.

Както се оповестява, Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява годишно Доклада за интернационалната религиозна независимост, който се образува въз основа на Закона за интернационалната религиозна независимост на Съединени американски щати от 1998 година Документът разказва в детайли положението на религиозната независимост в съвсем 200 страни и територии.
 Захарова: Съединени американски щати и страните в НАТО не престават провокациите си в Черноморския район
Захарова: Съединени американски щати и страните в НАТО не престават провокациите си в Черноморския район

А Украйна ескалира с цел да получи участие в алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР