Руските окупационни служители в Запорожка област се опитват да обявят

...
Руските окупационни служители в Запорожка област се опитват да обявят
Коментари Харесай

Руснаците в Запорожка област се опитват да обявят независимостта на региона от Украйна

Руските окупационни чиновници в Запорожка област се пробват да разгласят независимостта на района от Украйна. Те подправено разпознават украинските жители, влизащи в окупирания район, като краткотрайно търсещи леговище. Ръководителят на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки подписа заповед, която дефинира украинските жители, идващи в окупирана Запорожка област, като краткотрайно търсещи леговище въз основа на съветското законодателство.

Това оповестява в своя всекидневен разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната (ISW).

Не за първи път се изнасят данни за асимилацията на украинци от Русия - посредством образователни стратегии, референдуми и други способи.

Заповедта изисква регистрация на украински и съветски жители въз основа на тяхното място на престояване или място на идване в окупираните от Русия елементи на Запорожка област и изисква разпространяване на формуляри за краткотрайна идентификация за всички " лица без поданство ".

Украинците и руснаците могат да се записват, в случай че показват доказателство за молбата си за краткотрайно леговище. Този декрет има разнообразни последствия както от интернационалното право, по този начин и от вътрешното съветско законодателство. Международното право гласи, че емигрант е лице отвън страната (или лице без гражданство), което търси " краткотрайно леговище " в друга страна, с цел да избяга от гонене.

Руският закон дефинира емигрант като лице, " което е отвън страната на своята народност или всекидневно престояване. "

Нито един от тези статути не се ползва вярно за болшинството хора, преминаващи от неокупирана Украйна в окупирана Запорожие.

Относно хода на бойните дейности за миналото денонощие, съветските сили са провели лимитирани наземни офанзиви югозападно и югоизточно от Изюм покрай границата сред Харков и Донецка област на 22 август. Украински източници оповестиха, че съветските войски са се пробвали да настъпят към Дибровне и Нова Дмитровка - и двете в границите на 25 км югозападно от Изюм.

Както ISW оцени по-рано, съветските офанзиви югозападно от Изюм евентуално са лимитирани офанзиви, а не поредни опити за придвижване в избрана посока.

Украинският общоприет щаб също по този начин съобщи, че съветските сили са провели настъпателни интервенции в Краснополе, което се намира сред Изюм и Славянск по автомагистрала Е40. Руските сили продължиха да обстрелват линията Изюм-Славянск и удариха икономическата инфраструктура в Краматорск.

Руските сили са провели лимитирани наземни офанзиви югоизточно от Сиверск на 22 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските сили са се пробвали да стартират нахлуване югозападно от Спирне (13 км югоизточно от Сиверск) към Веселе (15 км югоизточно от Сиверск). Този опит за нахлуване на юг от региона на Спирне може да има за цел да настъпи към Соледар от север и да поддържа офанзивите към Бахмут от региона на Соледар. Руските сили в допълнение продължиха артилерийски удари по и към Сиверск.

Руските сили продължиха наземните офанзиви североизточно и южно от Бахмут на 22 август. Руските войски продължиха напъните си да настъпят през Соледар, на към 10 км североизточно от Бахмут.

Бойни фрагменти, оповестени от съветското издание " Звезда ", демонстрират по какъв начин бойци на Донецката национална република (ДНР) се движат през жилищните региони на Соледар под прикритието на артилерийски огън.

Украинският общоприет щаб отбелязва, че съветските войски също са се пробвали да настъпят към Бахмут от Покровске (10 км източно), отчет, който е подсилен от изказвания, че съветските войски управляват част от улица Патрис Лумумба, която минава от Покровске към Бахмут.

Руските сили също продължиха опитите си за нахлуване на север от позициите в региона на Хорловка и водеха борби към Хладсове (18 км южно от Бахмут), Кодема (15 км югоизточно от Бахмут), Вершина (12 км югоизточно от Бахмут) и Зайцеве (8 км югоизточно от Бахмут).

Руските сили продължиха въздушните и артилерийските удари покрай Бахмут и близките селища.

Руските сили продължиха наземните офанзиви покрай северните и западните околности на град Донецк на 22 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да настъпят към Авдиевка от Новоселовка Друга и Красногоровка - и двете на по-малко от 10 км северно от Авдиевка.

Руските войски също се пробваха да настъпят на запад от позициите в Писки (в северозападните околности на град Донецк) към Невелске и Первомайске, където съгласно известията не престават боевете.

Руските канали в Telegram не престават да оповестяват за опитите на руснаците да напреднат през украинските укрепления в Маринка, в югозападните околности на град Донецк. Потребителите на обществените мрежи в град Донецк също по този начин оповестяват за огромна детонация в съветски склад за муниции в източната част на град Донецк.

Няколко съветски източника настояват, че детонацията е резултат от украински удар.

Руските сили направиха няколко сухопътни офанзиви югозападно от град Донецк покрай границата на Донецка и Запорожка област на 22 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се сражавали покрай Новомихайловка (25 км югозападно от град Донецк) и към Макаровка, Времивка и Велика Новосилка, всички в западната Донецка област в границите на 10 км от границата на Запорожка област.

Руските сили също продължиха напъните си да пресечен украинските информационни линии към Въгледар и обстрелваха Въгледар и близките региони, с цел да получат достъп до пътя Въгледар-Маринка.

Украински цивилни са нападнали съветски боец в окупирания Мелитопол през нощта на 21 против 22 август. Кадри от следствията демонстрират съветски бойци, които носят ранен боец на носилка надалеч от тълпата на улицата. Украинският център за опозиция заяви, че украински партизани са нападнали съветски боец, който е тормозил малолетно момиче, само че не прецизира метода или резултата от офанзивата.

Украински източници също по този начин оповестяват за детонации и пукотевица в целия Мелитопол през нощта на 21 против 22 август. Украинският център за опозиция заяви, че украинската опозиция интензивно попречва напъните на окупационните управляващи да дефинират условия за референдум в Херсонска област, което води до неуспех на неуточнените подготвителни старания в Хениченск, Херсонска област.

Институтът не получава никакви класифицирани материали от какъвто и да е източник, а употребява за прегледите си единствено обществено налична информация от съветски, украински и западни източници и обществени мрежи, както и сателитни изображения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР