Руските окупационни сили продължават провеждането на пълномащабна военна агресия срещу

...
Руските окупационни сили продължават провеждането на пълномащабна военна агресия срещу
Коментари Харесай

Руските военнопрестъпници продължават безуспешните си опити за настъпление към Донбас

Руските окупационни сили не престават провеждането на пълномащабна военна експанзия против Украйна. Започна 66-то денонощие от героичното противостояние на украинския народ против съветското настъпление. Това написа организация УНИАН.

Сутрешната сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна разкрива следното:

Продължават настъпателните дейности на съветските окупационни войски в Източната оперативна зона с цул определяне на цялостен надзор върху територията на Донецка и Луганска области и основаването на сухопътен кулоар към краткотрайно окупирания Крим.

Армията на РФ нанася авиационни, ракетни и артилерийски обстрели на обекти от гражданската и военна конструкция в дълбочина на територията на Украйна, върху позициите на ВСУ по линиите на прикосновение и в граничните региони. Продължава прегрупирането и усилването на групировките на окупаторите.

На Волинското и Полеското посоки съперникът не организира дейни дейности. Съществени промени в обстановката по тези посоки няма.

На Северското направление подразделенията на врага реализираха обстрел на позициите на украинските войски в региона на обитаемоте места Кондратовка, Катериновка, Сварково и Белокопитово.

На Слобожанското направление съперникът концентрира главните си старания за удържане на заетите позиции и нанасяне на огнео проваляне на подразделенията на ВСУ. С цел увеличаване на своята формация войски, връгат реализира пренасяне на обособени подразделения от състава на Източния боен окръг на територията на Белгородска област към град Изюм.

Руските агресори се опитватха да проведат нахлуване по посока на селищата Сулиговка и Долгенкое, само че без триумф. С цел реализиране на прикритие на своите военни групировки в региона на Харков и Изюм, съперникът се пробва да разгърне спомагателни сили и средства за Противовъздушна отбрана.

В Източната оперативна зона врагът продължава да води нахлуване в посока на Лиман и Северодонецк, където се пробва да завладее Рубежное, Попасни и Кураковски. Няма никакъв триумф, бойните дейности не престават.

На Запорожкото направление не престават артилерийските обстрели против украинските войски.

В посока на Южнобугското направление врагът не организира дейни настъпателни дейности. Фиксирани са единични обстрели на позиции на украинските въоръжени сили.

Няма смяна и на Бесарабското направление.

На Николаевското направление съперникът е засилил въздушното си разузнаване в операпивната дълбочина на отбранителните позиции на ВСУ, евентуално за откриване на съществуването и типа запаси там.

За миналото денонощие подразделенията на Противовъздушна отбрана на ВСУ са поразили 10 въздушни цели - един аероплан Су-25 и 9 безпилотни летателни апарата (дрона).

На територията на Донецка и Луганска области за миналото денонощие са отблъснати 14 противников офанзиви, унищожени са 11 танка, 7 артилерийски системи, 28 единици бронирана техника и 14 коли.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР