Руските окупатори обмислят как да унищожават танковете Абрамс“ и Леопард“,

...
Руските окупатори обмислят как да унищожават танковете Абрамс“ и Леопард“,
Коментари Харесай

Рогозин изпрати бойни роботи да ликвидират танкове Abrams и Leopard

Руските окупатори обмислят по какъв начин да унищожават танковете „ Абрамс “ и „ Леопард “, които скоро ще се появят на фронта в Украйна, благодарение на техни „ бойни роботи “. Съответното изказване направи някогашният началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин, представен от УНИАН.

„ Първите четири робота " Маркер " дойдоха в района по график. Започваме да качваме изображения на цели, да създаваме бойни логаритми като част от групата бойни роботи и да инсталираме мощни противотанкови оръжия “, написа Рогозин в своя Telegram.

Рогозин не посочи в кой район са пристигнали „ роботите “, само че съдейки по надписа „ Трамвай Таганрог “, който инцидентно попада в фрагмента на видеото, оборудването към момента е в Русия. Макар и до украинския Донбас.

Няколко дни по-рано Рогозин сподели в коментар, че роботите " Маркер " ще бъдат изпратени " в зоната за специфични интервенции " през февруари, където тези машини ще " откриват автоматизирано и поразяват украинска техника ".

" Бойната версия на робота " Маркер " има електронен азбучник в системата за ръководство с изображения на цели както във забележимия диапазон, по този начин и в инфрачервения. Съответно роботът може автоматизирано да дефинира оборудването на съперника. Например, незабавно щом доставките на танковете „ Ейбрамс “ и „ Леопард “ на украинските войски бъдат факт, „ Маркер “ ще получи уместно електронно изображение и ще може автоматизирано да открива и поразява американските и немски танкове с ПТРК “, сподели той.

Рогозин е един от дейните поддръжници на войната против Украйна. Въпреки това, дълго време присъединяване му в нея беше лимитирано до заплашителни изявления. На 22 декември всичко се промени, когато Рогозин беше ударен от артилерия в окупирания Донецк, написа УНИАН.

Както се оказа, съветският политик реши да провежда гръмък празник на рождения си ден в завладения град. Няколко снаряда прелетяха през ресторанта в разгара на пиршеството.

Рогозин имаше шанс да оцелее, само че беше ранен, заради което трябваше да бъде опериран. Съществува обаче мнение, че задачата на удара в действителност не е бил Рогозин, а „ шефът на държавното управление на ДНР “ Виталий Хоценко, който също е бил в ресторанта.

Авиацията на Силите за защита на Украйна на 2 февруари нанесе четири удара по регионите на централизация на съветските войски, написа също по този начин УНИАН.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерния отчет, украинските бранители са унищожили съветски БПЛА вид " Мерлин ", а ракетни и артилерийски подразделения са поразили три региона на концентриране на жива мощ и команден пункт на Руската федерация.

Съобщава се също, че руснаците са нанесли две ракетни офанзиви по гражданската инфраструктура на град Краматорск, Донецка област, за ден. Руската федерация също нанесе три въздушни удара и извърши повече от 15 офанзиви с реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО).

Генералният щаб означи, че съветските войски не престават настъпателните дейности в Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Новопавловското направление.

През деня украинските бранители унищожиха 610 нашественици. Общите бойни загуби на Русия от началото на пълномащабното навлизане ориентировъчно са 129 300 нашественици.

Русия също загуби в Украйна: танкове - 3211; бойни бронирани машини - 6382; артилерийски системи - 2212; РСЗО - 458; системи за Противовъздушна отбрана - 222; самолети - 293; хеликоптери - 284 бр.

От началото на специфичната военна интервенция в Украйна съветските военни са ликвидирали повече от три хиляди безпилотни самолета на въоръжените сили на Украйна. Това заяви на брифинг формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от непознатите медии.

Общо, по думите на Конашенков, по време на специфичната интервенция бойците на въоръжените сили на РФ са унищожили 381 самолета, 206 хеликоптера, 3001 безпилотни летателни апарата, 402 зенитно-ракетни комплекса, 7719 танка и други бойни бронирани машини.

Освен това украинската войска е обедняла с 1003 бойни машини с реактивни системи за залпов изстрел, 3981 полева артилерия и минохвъргачки, както и 8249 единици специфична военна техника.

По-рано съветските системи за противовъздушна защита смъкнаха хеликоптер Ми-8 и пет дрона на украинските войски. Безпилотни самолети са били свалени в регионите на селата Кривошеевка, Оборотновка и Владимировка, както и село Краснореченское в ЛНР. В същото време съветските войски прехванаха три снаряда HIMARS в Златоустовка, ДНР, и Скадовск, Херсонска област.

Източник " Блиц "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР