Руските окупатори не се отказват от опитите си да овладеят

...
Руските окупатори не се отказват от опитите си да овладеят
Коментари Харесай

ISW: Руснаците достигнаха почти центъра на Бахмут

Руските окупатори не се отхвърлят от опитите си да овладеят опустошения град Бахмут в Донбас. В отчета си от 27 март анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW) означават, че Руската федерация най-вероятно е съумяла да доближи до центъра на града.

Експертите установяват напредъка на руснаците от южната и северозападната част на Бахмут към неговия център. Това демонстрира, че проектите им за завладяване на селището не са се трансформирали.

Освен това анализатори от ISW настояват, че създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин също е бил в града. Твърди се, че той освен е влезнал с кола в града, само че и е влезнал в постройката на 5-то учебно заведение в Бахмут, а това е единствено на километър югоизточно от градския съвет.

Нашествениците са видяни и по улиците Зеленая и Александра Колпакова, които също са на няколко километра от центъра на града. В щурма продължава да взе участие освен ЧВК Вагнер, само че и постоянната съветска войска. Някои от първите могат да бъдат изпратени в региона на Авдиевка.

" Руското военно управление през последните седмици може да е решило да изпрати избрани елементи на Вагнер в региона на Авдиевка, с цел да поддържат изтощените и нискокачествени елементи на ДНР, които се пробват да завладяват това място. Ако такива бойци на Вагнер в действителност се бият покрай Авдиевка, това може да изясни лимитирани тактически триумфи на Руската федерация в тази област през последната седмица “, се споделя в отчета на ISW.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР