Руските официални лица обявиха въздушна тревога в пристанищния град Севастопол

...
Руските официални лица обявиха въздушна тревога в пристанищния град Севастопол
Коментари Харесай

Сирени в Севастопол, докато Украйна засилва атаките срещу Крим

Руските публични лица оповестиха въздушна паника в пристанищния град Севастопол в Крим в очакване на нови офанзиви от Украйна.

Сирените се включиха в града рано в сряда. Движението по Кримския мост, свързващ полуострова с Русия, както и морският превоз бяха спряни.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Защо Крим е толкоз значим за както Русия, по този начин и Украйна? Украйна нанася удари надълбоко в Крим, пресича линията Суровикин Русия твърди, че е унищожила три украински лодки край Крим Войната сред Русия и Украйна: Списък на основни събития, ден 616 завършек на списъка

Сигналът идва на фона на поредност от украински офанзиви през последните седмици в и към Крим, който беше високомерен и анексиран от Москва през 2014 година Силите на Киев удариха съветска военновъздушна база на полуострова и командния пункт на Черноморския флот в Севастопол, защото Украйна се стреми да отслаби контрола на Русия над водата.

Във вторник Москва упрекна Украйна в опита за ликвидиране на проруския политик Олег Царьов в Ялта. Кримският мост беше нападнат през юли.

В същото време, на фона на разочароващите резултати от по този начин прехвалената контраатака на Киев, президентът на Украйна Володимир Зеленски се стреми да разсъни страната си преди зимна акция, която се чака да бъде сурова.

„ Историческо достижение “

Украйна се надява, че отслабването на съветските сили в Черно море ще докара до последна победа във войната. „ Илюзията “ за господството на Русия над Крим и Черно море е разрушена, сподели Зеленски на среща на Кримската платформа на 24 октомври.

„ Руският (Черноморски) флот към този момент не е в положение да работи в западната част на Черно море и последователно бяга от Крим “, сподели Зеленски. „ И това е историческо достижение. “

Атаките подчертаха възходящите благоприятни условия на Киев, които включват военноморски дронове. Междувременно Москва продължава да бомбардира Украйна отдалеко с ракети с огромен обхват на деяние и щурмови дронове.

Миналата седмица съветското министерство на защитата съобщи, че „ комплектът от противоминни и противодиверсионни ограничения “ в Севастополския залив е прихванал три безпилотни украински катера.

Украйна съобщи в сряда, че Русия е обстреляла повече от 100 обитаеми места през последните 24 часа; най-големият брой офанзиви за всеки обособен ден до момента през 2023 година

„ Въпрос на време “

„ Все още не сме постигнали цялостен надзор върху огъня над Крим и близките води, само че ще го създадем “, сподели Зеленски пред присъстващите на дипломатическата самодейност, събрана в Прага. „ Това е въпрос на време. “

В понеделник украинската войска съобщи, че е направила сполучлива офанзива против съветска база за противовъздушна защита в Крим с военноморски дронове и ракети.

Тъй като тактиката продължава и надолу при разбор на напредъка на Украйна с нейните контраофанзиви, изиска Зеленски във вторник да разсъни своите войски и страна с обръщение за самообладание, неизменност и фокус върху крайната цел.

„ Живеем в свят, който привиква с триумфа прекомерно бързо. Когато стартира пълномащабното навлизане, доста хора по света не имаха вяра, че Украйна ще оцелее “, сподели украинският президент в нощното си видео послание във вторник.

„ Слава на всички тези, които не отстъпват, които не изгарят, които имат вяра в Украйна тъкмо както направиха на 24 февруари и които се борят непоколебимо. “

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР