Руските националисти все по-често критикуват неуспехите на руската специална военна

...
Руските националисти все по-често критикуват неуспехите на руската специална военна
Коментари Харесай

Надигат се критиките в Русия срещу войната в Украйна

Руските националисти все по-често подлагат на критика неуспехите на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна и приканват за по-нататъшна готовност, която Кремъл евентуално не желае и не може да реализира в кратковременен проект.

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната.

Общоруската офицерска асамблея - самостоятелна проруска асоциация на ветераните, която се стреми да реформира съветската военна тактика , прикани съветският президент Владимир Путин и Кремъл да разгласят война на Украйна и да вкарат частична готовност в Русия. Асамблеята съобщи, че " специфичната военна интервенция " на Русия не е съумяла да реализира задачите си за три месеца, изключително след несполучливото прекосяване на река Сиверски Донец.
 Зеленски: Русия води тотална война против Украйна
Зеленски: Русия води тотална война против Украйна

Киев се нуждаел от оръжие и боеприпаси

Унищожаването на съвсем цяла съветска батальонна тактическа група по време на несполучливото секване на реката на 11 май е шокирало съветските военни наблюдаващи и ги е предиздвикало да слагат под подозрение съветската подготвеност.

В апела на Асамблеята се приканва Путин да признае, че съветските сили към този момент освен " денацифицират " Украйна, само че и водят война за историческите територии и съществуването на Русия в международния ред. Офицерите желаеха от Кремъл да активизира всички райони, граничещи със страните от НАТО (включително Украйна), да образува отряди за териториална защита, да удължи общоприетия период на военната работа от една на две години и да образува нови висши военновременни администрации над Русия, Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР) и новоокупираните украински селища .

Офицерите също по този начин желаеха смъртно наказване за дезертьорите.
 Дания е дала на Украйна противокорабни ракети
Дания е дала на Украйна противокорабни ракети " Харпун "

Новината удостовери Лойд Остин

Възможно е съветските сили да имат намерение да комплектуват тези елементи с новомобилизиран личен състав, защото не е ясно по какъв начин другояче Кремъл би могъл да обезпечи човешки запаси за новите елементи.

Украинският общоприет щаб също по този начин заяви, че съветските сили изтеглят от складовете си остарели танкове Т-62, с цел да образуват нови бойни елементи. Вероятно Русия продължава да изчерпва останалите си боеспособни запаси, с цел да поддържа темпото в борбата при Северодонецк, вместо да дава приоритет на подготовката за нови подкрепления.

Институтът за проучване на войната по-рано оцени, че е малко евентуално съветската готовност да генерира боеспособни сили заради прибързаната подготовка.

В съветската обществена мрежа " Телеграм " се появиха известия за две набези с коктейли " Молотов " против военни центрове в Сибир за набиране на доброволци за Украйна.
 Украйна призна за 87 починали при съветски удар върху казарма
Украйна призна за 87 починали при съветски удар върху казарма

Това най-големият индивидуален удар против украинските военни

Губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов обществено съобщи, че войната в Украйна е нарушила транспортните направления и графиците за строителство в района, което е рядко срещано самопризнание за икономическата цена на войната от страна на съветски държавен чиновник.

Британски военни данни сочат, че за трите месеца от началото на военната експанзия против Киев съветските загуби се равняват на тези на Съюз на съветските социалистически републики по време на девет годишната му експанзия в Афганистан през 80-те години на предишния ХХ век.

Това не пречи на съветските сили да не престават със своите опити за нахлуване в Източна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР