Руските медии помолиха ръководителя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин да

...
Руските медии помолиха ръководителя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин да
Коментари Харесай

„Месили сме се и ще се месим: Пригожин призна намеса на Русия в изборите в САЩ

Руските медии помолиха ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин да разяснява изявленията в западни медии, че той е обвързван с опити за интервенция в американските избори. Пригожин не отхвърли присъединяване си, макар че се изрече много витиевато.

" Ще ви отговоря доста тънко, внимателно и, извинете, ще позволи известна двоякост. Господа, месили сме се, месим се и ще се месим. Нежно, тъкмо, хирургически и по нашия метод може. По време на точковите ни интервенции ще отстраняваме " двата бъбрека и черния дроб “, разпространиха отговора на Пригожин от пресслужбата на принадлежащата му компания „ Конкорд “.

" Конкорд " е холдинг, който сплотява компании, занимаващи се в изцяло разнообразни области: ресторантьорство, кетъринг, строителство, медии. Групата включва и частна военна компания.

Самият Пригожин, прочут още с прозвището " готвачът на Путин ", е прочут с това, че оказва помощ на руския президент при осъществяването на разнообразни деликатни задания, в това число във военната сфера. Преди това наемниците на Вагнер са изпълнявали бойни задачи в страни, където съветската войска публично не е взела участие във военни спорове, да вземем за пример в Централноафриканската република.

По-рано беше обявено, че американското разузнаване откри, че от 2014 година насам Русия е похарчила минимум 300 милиона $ за подкупване на западни политици , които са отишли ​​по сметките на партии и претенденти. През септември Държавният департамент на Съединени американски щати изпрати документ до посолствата на повече от 100 страни, описващ тази съветска активност.

В документа се загатват съветските олигарси Евгений Пригожин и Александър Бабаков: първият е упрекнат в интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, вторият във финансирането на крайната десница във Франция.

В навечерието на междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати, които ще се проведат на 8 ноември, ФБР обърна внимание на масовото вкарване в мрежата на дезинформация за честността на американските избори. Спецслужбата е сигурна, че Русия стои зад тази активност. Провокатори популяризират тайни теории, с цел да провокират полемики в обществените мрежи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР