Руските медалисти от игрите Пьонгчанг може и да не се

...
Руските медалисти от игрите Пьонгчанг може и да не се
Коментари Харесай

Раздават автомобила на руските медалисти

Руските медалисти от игрите Пьонгчанг може и да не се състезаваха под флага на страната си, само че ще бъдат наградени, като същински герои от страната на следващия ден.  За призьорите са приготвени 140 първокласни автомобила БМВ, като моделите са X4, X5 и X6. Почти същите получиха и сътрудниците им от лятната олимпиада Рио 2016. Средствата са обезпечени от фонд за поддръжка на олимпийците, а традицията е от 2006-а. Оттогава са подарени още „ Мерцедес “, „ Лексус “, „ Тойота “ и „ Ауди “.
В Пьонгчанг „ Сборная “ се състезаваше под безпристрастен байрак и под името „ олимпийски състезател от Русия “ поради наказване от МОК, което се чака да бъде вдигнато също в сряда.

Руснаците участваха със 169 състезатели в Република Корея, като завоюваха 17 медала, от които 2 трофеи, 6 сребърни и 9 бронзови оценки. На игрите 15-годишната Алина Загитова стана най-младата шампионка във фигурното пързаляне. Нейната подгласничка Евгения Медведева пък разгласи, че ще подари автомобила на майка си, която я поддържаше от трибуните.

Само преди ден олимпийците бяха посрещнати от над 1000 фена на летище „ Шереметиево “. Най-бурни аплодисменти получиха хокеистите, завърнали се с първа олимпийска купа от 26 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР