Руските лекоатлетики Анна Чичерова и Юлия Зарипова признаха санкциите на

...
Руските лекоатлетики Анна Чичерова и Юлия Зарипова признаха санкциите на
Коментари Харесай

Чичерова и Зарипова признаха санкциите за допинг на IAAF

Руските лекоатлетики Анна Чичерова и Юлия Зарипова признаха глобите на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) за нарушение на антидопинговите правила, оповестява ТАСС. Наказанията си за допинг одобриха още четирима ски състезатели - Кирил Сухарев, Михаил Рижов, Татяна Андрианова и Евгений Борисов.

Лекоатлетките подписаха формуляр, с който признават виновността си за нарушение на антидопинговите правила. Признанията им са утвърдени от дисциплинарния комитет на съветската антидопингова организация (РУСАДА).

Чичерова беше дисквалифицирана за две години, от началото на юли 2016-а, след повторна инспекция на допинг тестът й от Олимпийските игри в Пекин 2008. Пробата на рускинята даде позитивен резултат за неразрешеното вещество туринабол. МОК лиши Чичерова от извоювания бронзов орден в скока на височина на Олимпийските игри в Пекин. Рускинята оспорва наказването пред Спортния трибунал (КАС), който обаче отхвърли жалбата й.

Наказанието на Чичерова изтича на 30 юни 2018 година. Всички нейни резултати от 24 август 20018 до 23 август 2010 година са анулирани. Тя е олимпийска шампионка от Лондон 2012 и международна шампионка година по-рано.

Зарипова беше дисквалифицирана за четири години от 4 октомври 2016 година след повторна инспекция на тестът й от Лондон 2012. Тя също е уличена в приложимост на туринабол. Преди това РУСАДА наказа лекоатлетката за 2.5 години от 25 юли 2013. По този метод тя ще може да се върне на пистата на 3 април 2018 година. Рускинята беше лишена от златния орден на 3000 метра с трудности от Игрите в Лондон 2012.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР