Руските лекари, които долетяха в Италия, за да помогнат на

...
Руските лекари, които долетяха в Италия, за да помогнат на
Коментари Харесай

Руски лекари помагат успешно в лечението на италианци от коронавирус

Руските лекари, които дохвърчаха в Италия, с цел да оказват помощ на италианските си сътрудници в битката с ковид, излекуваха 15 пациенти в полева болница в Бергамо, предава думите на генерал-майор Сергей Кикот РИА Новости.
"От началото на работата 54 пациенти са признати за лекуване, 39 от тях не престават да се лекуват ", прецизира той на уеб страницата на Министерството на защитата на Русия, заяви БГНЕС.
Военният означи, че особено внимание се обръща на опазването на здравето на съветските експерти, тестват се за ковид, като се употребява лаборатория на многофункционалния мобилен комплекс.
От края на март в Италия дойдоха 15 самолета с военни вирусолози и специалисти от Министерството на защитата в региона на епидемиологията. Те докараха осем медицински екипа на Апенините за битка с ковид, както и съоръжение за ограничения за диагностика и стерилизация.
В полева болница в Бергамо съветските военни лекари одобряват и лекуват пациенти с COVID-19 дружно с италианските си сътрудници. От съветска страна в тази работа са взели участие 32-ма военни лекари, медицински сестри, а екипите дежурят на три смени.
Италианският министър председател Джузепе Конте по-рано благодари на Владимир Путин за помощта в битката против инфекцията, а външният министър на страната Ди Майо персонално пристигна в авиобазата, с цел да се посрещне съветските самолети и изрази признателност към Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР