Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната

...
Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната
Коментари Харесай

РИА Новости: Без шишкави руски космонавти на Луната

Руските космонавти с наднормено тегло няма да полетят до Луната с галактическия транспортен съд " Орел " поради лимитираната обща маса, която корабът може да достави на естествения сателит на Земята. Това гласят материалите на Ракетно-космическата корпорация " Енергия ", съгласно РИА Новости.

Корабът може да достави в орбитата на Луната потребен товар с общо тегло 420 кг, в това число четиримата членове на екипажа и 100 кг личен товар. Така всеки космонавт би трябвало да тежи не повече от 80 кг дружно със скафандъра.

В момента се създава нов скафандър с тегло 10 кг. Така без него космонавтът би трябвало да тежи не повече от 70 кг.

Корпорацията създава 10 години галактическия транспортен съд " Орел " за полети до Луната. Според проектите за пръв път той би трябвало да се насочи в орбита през 2023 година, през 2020 година се планува с него да се направи обиколка към Луната, а през 2030 - кацането на нейната повърхнина. 

Американските космонавти кацнаха първи на Луната, като на 20 юли тази година отбелязахме 50 година от стъпването на повърхността й от Нийл Армстронг и " Бъз " Олдрин, които се разходиха там над 3 часа по време на историческата задача. От 1969 до 1972 година общо 12 космонавти от американската стратегия " Аполо " стъпиха на Луната. / Канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за пол
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР