Руските компании получиха много повече пари от продажбата на петрола

...
Руските компании получиха много повече пари от продажбата на петрола
Коментари Харесай

Петролните санкции не затрудняват Москва да финансира войната войната в Украйна

Руските компании получиха доста повече пари от продажбата на петрола на страната, в сравнение с се смяташе преди този момент през седмиците, последвали налагането на таван на цените върху износа на нацията, демонстрира проучване на група учени. То отслабва концепцията, че ценовите ограничавания смазват приходите на Москва за финансиране на войната в Украйна.

Руският недопечен нефт доближи приблизително към 74 $ за барел през четирите седмици, последвали тавана, съгласно калкулации на специалисти, в това число от Института за интернационалните финанси, Колумбийския университет и Калифорнийския университет. Това е към една четвърт над прага - 60 $ за барел - който Г-7 дефинира от 5 декември.

Тяхната работа се основава на разбор на данни на равнище митническа фактура за четирите седмици след определянето на тавана за продажби на недопечен нефт на купувачи по целия свят и от всички пристанища и тръбопроводи.

Въпреки че самата Русия не дава достъп до такива данни, оценките на откривателите ще бъдат посрещнати с паника от държавните управления, които настояват, че ограниченията за спиране на достъпа на Кремъл до петродолари са били огромен триумф. 

" Нашето изненадващо изобретение, че забележителен дял от съветския недопечен нефт се продава много над равнището на ценовата граница от 60 $ за барел, изисква незабавно по-нататъшно следствие на тези транзакции и ускорява нуждата от засилено правоприлагане ", споделиха създателите.

Авторите предлагат усърдно използване на наказания, с цел да се подсигурява, че купувачите съблюдават рестриктивните мерки за доставка и застрахователни услуги.

Износът на нефт от пристанищата на Тихия океан към основни дестинации като Китай е на още по-високи цени, приблизително 82 $ за барел, съгласно изследването. Около половината от съветските колета се транспортират от следения от страната " Совкомфлот " или " горист флот " от танкери и по този метод не подлежат на таван на цените, останалите ще разчитат на западни корабни услуги и затова ще подлежат на прага, се споделя в отчета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР