Руските и украинските сили се сражават по улиците на Бахмут,

...
Руските и украинските сили се сражават по улиците на Бахмут,
Коментари Харесай

Сражения по улиците в Бахмут. Украинските сили още удържат града

Руските и украинските сили се борят по улиците на Бахмут, само че Русия към момента не управлява източния град, оповестява английската медия BBC.

Заместник-кметът Олександър Марченко приказва за обстановката и сподели, че останалите 4 000 цивилни в града сега се намират в убежища без достъп до газ, електричество и вода.

" Благодарение на украинските въоръжени сили те (руските войници) към момента не са поели контрола над града. Единствената им цел е убийството на хора и геноцидът над украинския народ... тактиката, която руснаците употребяват, е тактиката на опожарената земя ", съобщи Марченко.

Той показва, че " нито една постройка " не е останала незасегната и че градът е " съвсем опустошен ". Бахмут се трансформира във фокус на спора през последните месеци, макар че съгласно военни анализатори той има по-скоро алегорична, в сравнение с стратегическа стойност. Превземането на града би бил необичаен триумф на бойното поле за Русия.

Някои специалисти настояват, че възможна съветска победа може да се окаже пирова и да не си е коствала цената. Хиляди съветски бойци са починали в опитите си да завладяват Бахмут, който преди войната е имал население от към 75 хиляди души. Украинските командири считат, че Русия е изгубила седем пъти повече бойци от тях.

В събота английското военно разузнаване съобщи, че съветският прогрес в северните покрайнини е направил следената от Украйна част на града уязвима за съветски офанзиви от три страни.

Падането на Бахмут се предвижда от дълго време, само че към този момент повече от шест месеца то не се случва. Така че всички известия и вести за евентуално евакуиране на украинските войски би трябвало да се преглеждат с нараснало внимание.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че - макар че украинските военни не престават да отблъскват голям брой офанзиви от петък насам.

" Вярвам, че не би трябвало да даваме нито сантиметър от земята си на врага. Трябва да защитим земята си, да защитим хората си и да защитим предприятията, които се намират на тази земя ", съобщи Марченко.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР