Руските хулигани, отговорни за масовото сбиване между фенове на Локомотив

...
Руските хулигани, отговорни за масовото сбиване между фенове на Локомотив
Коментари Харесай

"Локомотив" отрече да е акредитирал като журналисти руските хулигани

Руските хулигани, виновни за всеобщото сборичкване сред почитатели на " Локомотив " (Пд) и ЦСКА по време на футболния мач през уикенда, не са били упълномощени като публицисти. Това оповестиха публично от пловдивския клуб, който беше хазаин.

Руският жител Максим Серьогин, прочут като Максим Тук и негова група се озоваха на пистата на стадион " Локомотив " в края на първата част, което беше последвано от навлизане на двете агитки. Според една от версиите за случая, която още не е потвърдена, Тук е излязъл на пистата към терена, откакто е посочил журналистическа карта на стюардите от охранителната компания, която пазеше дуела. Той е съобщил, че снима филм за футболните почитатели.

" При нас не е постъпвала поръчка за издаване на акредитация от задгранични медии или публицисти. Как и от кое място въпросното лице се е озовало на трибуните, а след това и на пистата, ние като пресцентър няма по какъв начин да знаем, само че той не е имал издадена акредитация ", оповестиха от пресслужбата на " Локомотив " пред " Дневник ".

Максим Тук е началник на групата " Банда Тука " - секта на най-запалените почитатели на " Спартак " Москва. Често тя се включва в проведени ръкопашни битки сред почитатели. Тук поддържа видео канал в интернет, в който споделя за ултрас културата. Все още не е ясно от кое място се е сдобил с карта, която му разрешава да слиза на пистата на стадиона.

След дуела в неделя шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив Антон Илков разгласи, че провокаторите от " Локомотив " са двама съветски жители, които бяха измежду арестуваните.

Привърженици напомнят, че при предходно посещаване на руснаците в България се стигна до всеобщо сборичкване сред почитатели на пловдивските " Ботев " и " Локомотив " на автомагистрала " Тракия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР