Руските гранични власти съставят списъци на заминаващите граждани. Това заяви

...
Руските гранични власти съставят списъци на заминаващите граждани. Това заяви
Коментари Харесай

Русия прави списък на мъжете, избягали от страната

Руските гранични управляващи сформират описи на заминаващите жители. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вячеслав Володин на съвещание на Държавната дума, съобщи „ Интерфакс “.

" Съставяме описи на всички, които са на границата сега ". Володин не посочи задачата на описите. По-рано на Андрей Климов, началник на комисията на Съвета на федерацията за отбрана на държавния суверенитет, съобщи, че жителите, които са напуснали РФ след оповестяването на мобилизацията, могат да се върнат когато и да е „ без правни последствия “.

На 21 септември съветският президент Владимир Путин разгласи „ частична военна готовност “, която съгласно военното ведомство ще засегне 300 000 души, само че съгласно самостоятелни рускоезични медии над 1 милион руснаци ще бъдат мобилизирани.

След оповестената готовност хиляди руснаци за часове изкупиха самолетните билети, с цел да се изтеглят от страната. Никой не желае да почине за Путин на фронта в Украйна, против която Русия стартира пълномащабна непредизвикана война на 24 февруари. Режимът на Путин не даде разумно пояснение за какво активизира 300 000 души, откакто единствено шест хиляди са починали на фронта в Украйна (съдейки по лъжите на Сергей Шойгу). Руснаците всеобщо през последните дни бягат в Казахстан, Грузия, Монголия и други страни.

От 21 септември, когато в Русия беше оповестена частичната готовност, до през днешния ден в Казахстан са пристигнали 98 хиляди руснаци, сочат данните на казахското вътрешно министерство. Над 8 хиляди от тях към този момент са получили идентификационни номера, което е изискването да могат да се записват адресно или да си открият банкова сметка в централноазиатската страна. Огромни опашки има и на границата с Грузия. Властите в Латвия пък оповестиха изключително състояние в граничните региони с Русия. То влиза в действие от през днешния ден за период от 3 месеца. Правителството обоснова мярката с вероятен засилен приток на съветски жители, а също и като предварителна защита на опити за нелегално секване на границата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР