Руските граждани Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в

...
Руските граждани Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в
Коментари Харесай

ДАНС разкри двама руски шпиони, пребивавали у нас с фалшива самоличност

Руските жители Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 година в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 година в село Хватовка, Саратовска област са обитавали на територията на България, представяйки се за българските жители Денис Рашков и Диана Рашкова , употребявайки персонални документи с посочените самоличности.

В ДАНС е добита информация, съгласно която Владимир Горочкин и Татяна Горочкина са разузнавачи-нелегали , участници в интервенция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща реализиране на разследващо навлизане посредством потребление на непознати самоличности.

Според добитите данни, главната цел на наличието на двамата руснаци в страната ни е била да се снабдят с нужните им български документи за идентичност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи достоверността на същите, които след това да употребяват за осъществяване на разследваща активност отвън територията на България.

Със заповед на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) на 26.02.2024 година на двамата е наложена насилствена административна мярка " възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз " за период от 5 години на съображение член 42з, алинея 1, т. 1 по отношение на член 10, алинея 1, т. 1 и член 44, алинея 1 от Закона за чужденците в Република България, защото за двете лица има данни, че работят срещу сигурността на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР