Руските граждани не трябва да получават никакви визи освен хуманитарни. Това

...
Руските граждани не трябва да получават никакви визи освен хуманитарни.
Това
Коментари Харесай

Полша: Руснаците трябва да получават само хуманитарни визи

Руските жители не би трябвало да получават никакви визи с изключение на филантропични.

Това сподели полският министър председател Матеуш Моравецки в Копенхаген в сряда, оповестява Укринформ, цитирайки Polskie Radio.

„ Убеден съм, че водата издълбава камъка и нашите дейности имат смисъл. Не си припомням немски туристи през 1943 година да са пътували да вземем за пример до Англия или други страни от свободния свят с туристически цели “, сподели Моравецки.

Според него през днешния ден Русия е „ безчовечен агресор, който убива цивилни и прави ужасни закононарушения в Украйна, закононарушения на геноцид “.

„ Следователно съветските активи би трябвало да бъдат иззети […] и руснаците не би трябвало да получават нехуманитарни визи “, сподели Моравецки.

Той добави, че е обсъждал този въпрос с други водачи на Европейски Съюз и изрази вяра, че Западна Европа от ден на ден ще осъзнава значимостта на този въпрос.

„ Надявам се, че този принцип ще бъде признат и в Европейски Съюз “, сподели той.

В Копенхаген Моравецки взе участие в среща с министър председателите на Дания, Естония, Финландия и Латвия и президента на Литва. Основната тематика на договарянията им беше укрепването на съдействието по енергийната сигурност в района на Балтийско море.

Според изследване, извършено от центъра IBRiS за полския информативен вестник Rzeczpospolita, 71% от поляците поддържат рестриктивните мерки за пътешестване на руснаци в Европейски Съюз. Тогава 15,9% от интервюираните считат, че руснаците не би трябвало да бъдат ограничавани в правото си да посещават страните от Европейски Съюз. Изследването е извършено на 26-27 август.

От 24 февруари Русия води пълномащабна война против Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР