Руските граждани не разпродават на безценица имотите си в България

...
Руските граждани не разпродават на безценица имотите си в България
Коментари Харесай

Разпродават ли руснаците имотите си на българското море?

Руските жители не разпродават на безценица парцелите си в България поради войната в Украйна.

Сделките с недвижима благосъстоятелност у нас са изцяло спрени.

Причината е в възбраната за банкови преводи към Русия, както и прехвърлянето от съветски към банкови сметки в България.

Трайна наклонност обаче е руснаците да се изтеглят от страната ни, която стартира след 2014 година

По Южното Черноморие съветските жители, които накупиха недвижима благосъстоятелност през последните 20 години, са хиляди, показва БНР. Само в Поморие по време на строителния взрив през 2003-2004 година имаше продадени над 6 хиляди жилища от вида „ ваканционен парцел “, а съветските жители надвишиха 15 хиляди.

Така се появи и квартал, обитаем главно от съветски туристи, който поморийци кръстиха „ Малката Москва “.

След анексирането на Крим и апела на Владимир Путин държавните чиновници да се въздържат от закупуването на парцели в България, стартира и първата вълна на ликвидация на съветски жилища по морето.

След това наклонността набъбна с рецесията към пандемията, инфлацията и срутва на съветската рубла. За съветските жители животът в България се оказа безценен и те продължиха да се изтеглят от страната ни.

С началото на войната в Украйна и глобите, които бяха наложени на Русия, разпродаването на съветските жилища по морето е изцяло спряло. Все едно беше вдигната ръчна спирачка, споделиха Румяна Георгиева, притежател на една от огромните компании за недвижими парцели в Бургас, както и Христина Мандаджиева, управител на офиса в Поморие също на една от най-големите компании за покупко-продажба на парцели.

Руските жители разпродават парцелите си в България по стопански, а не по политически аргументи. В момента квартал „ Малката Русия “ в Поморие пустее. Дали това лято ще дойдат още веднъж съветските притежатели на жилища там не е ясно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР