Руските доставки по тръбопроводи трябва да бъдат освободени от планираните

...
Руските доставки по тръбопроводи трябва да бъдат освободени от планираните
Коментари Харесай

Унгария обясни кога ще подкрепи ембарго на руския петрол

Руските доставки по тръбопроводи би трябвало да бъдат освободени от плануваните петролни наказания на Европейския съюз против Москва, които в сегашната си форма биха унищожили стопанската система на Унгария. Това съобщи унгарският външният министър Петер Сиярто, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че след диалози с представители на Европейски Съюз съглашение сред Будапеща и Брюксел по отношение на препоръчаната възбрана към момента наподобява малко евентуално.

Брюксел няма предложение за решение, което би могло да се оправи с въздействието на атомната бомба от това евентуално ембарго на съветския нефт върху стопанската система на Унгария, акцентира Сиярто във видео във фейсбук.

Повечето от останалите страни членки на Европейски Съюз поддържат възбраната на съветския нефт, планувана в новия, шести пакет от наказания против Москва поради войната в Украйна. За такова решение обаче е належащо единогласие, като точно Унгария е най-отявленият критик.

В понеделник унгарският министър председател Виктор Орбан и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разискаха вложения в модернизиране на унгарската петролна инфраструктура.

Френският президент Еманюел Макрон също организира диалог с Орбан тази седмица.

Сиярто обаче уточни, че единственият метод за съглашение би бил, в случай че възбраната се ползва единствено за морски транспорти на нефт. Според него би било реалистично Европейски Съюз се върне към първичното предложение на Унгария отвън обсега на ембаргото да останат доставките по тръбопроводи.

Доставките на съветски нефт по тръбопровода " Дружба " съставляват към 65% от потребностите на Унгария от нефт.

По-рано Орбан увери, че е подготвен да договаря, стига да вижда предложение, което дава отговор на унгарските ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР