Руските доставки на газ към Германия се очаква да бъдат

...
Руските доставки на газ към Германия се очаква да бъдат
Коментари Харесай

Спират планово руски газ за Германия

Руските доставки на газ към Германия се чака да бъдат спрени в понеделник. Според формалните известия се постанова да бъде осъществена планувана поддръжка на газопровода " Северен поток ", който е съществена тръба за Европа, оповестяват международните медии.

По проект газовите доставки ще бъдат обновени след 10 дни, т.е. най-рано сутринта на 21 юли. Германските управляващи обаче се притесняват, че газоподаването може и да не бъде възобновено в посочения период поради войната в Украйна.

Междувременно Канада реши да върне на Германия турбините, предопределени за " Северен поток ". Целта е да се облекчи енергийната рецесия, макар апелите на Киев " да не се поддава на шантажа на Кремъл ", съобщи Франс прес. Украйна упорито прикани Отава да не връща турбините, които сега са в цехове на компанията " Сименс " в провинция Квебек, покрай Монреал.

В средата на предишния месец съветската газова компания " Газпром " се базира на отсъствието на турбините, с цел да оправдае намаляването на доставките си за Германия по " Северен поток ".

Без нужното доставяне с природен газ немската стопанска система ще изпита доста съществени усложнения, а самите германци може да не са в положение да отопляват домовете си през зимата. Берлин не повярва, че има механически аргументи, каквито бяха изтъкнати от " Газпром " като съображение за намаляването на доставките.

Германският канцлер Олаф Шолц приветства канадското решение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР