Руските депутати приеха днес допълнение на наказателния кодекс, с което

...
Руските депутати приеха днес допълнение на наказателния кодекс, с което
Коментари Харесай

До 15 г. затвор в Русия за фалшиви новини за въоръжените сили

Руските депутати одобриха през днешния ден допълнение на наказателния кодекс, с което бе криминализирано разпространяването на " подправени информации " за дейностите на въоръжените сили, съобщи Франс прес.

Законодателната смяна бе утвърдена на трето четене от Държавната дума (долната камара на съветския парламент) и планува санкции до 15 години затвор, в случай че " подправените информации " са довели до " съществени последствия ".

С смяната в наказателния кодекс се основава нов член 203 алинея 3, като според нея за разпространяване на погрешни сведения за дейностите на съветските военни се планува до три години затвор, отбелязва съветската редакция на Би Би Си.

Ако погрешната информация е била публикувана от проведена незаконна група или е съпроводена с изфабрикуване на " доказателства ", наказването може да доближи 10 години затвор.

Ако разпространяването на погрешната информация е довело до тежки последствия, то наказването може да доближи 15 години затвор.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин съобщи, че законодателството ще бъде прегледано през днешния ден от Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент), след което ще бъде изпратено за автограф на президента Владимир Путин.

Държавната дума одобри също по този начин закон, който планува отнемане от независимост до три години за отправяне на апели за въвеждане на наказания против Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР