Руските депутати днес гласуваха единодушно за официалното оттегляне на Русия

...
Руските депутати днес гласуваха единодушно за официалното оттегляне на Русия
Коментари Харесай

Русия гласува за оттеглянето на страната от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

Руските депутати през днешния ден гласоподаваха единомислещо за формалното отдръпване на Русия от Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, основно съглашение в региона на сигурността от времето на Студената война, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Агенцията отбелязва, че това става повече от осем години откакто Москва прекрати присъединяване си в него.

Гласуването се състоя по-малко от седмица, откакто на 10 май съветският президент Владимир Путин показа проектозакон за денонсиране от Русия на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, който имаше за цел да попречи на съперничещите си през Студената война страни да струпват сили на или наоколо до общите си граници.

Договорът бе подписан през ноември 1990 година, само че бе напълно утвърден едвам две години по-късно.

В началото на 2015 година Русия за първи път разгласи желанието си напълно да се отдръпна от контракта. От февруари предходната година поради по този начин наречената специфична военна интервенция на Москва в Украйна стотици хиляди съветски военнослужещи навлязоха в прилежащата страна, която граничи с членките на НАТО Полша, Словакия, Румъния и Унгария.

Назначеният от Путин негов формален представител при разискванията в Народното събрание – заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, съобщи през днешния ден пред Държавната дума, че страните от НАТО са " създали невероятно " оставането на Русия в контракта, като са разрешили разширението на алианса в Централна и Източна Европа.

Освен това в изявление, оповестено през вчерашния ден в издавания от Държавната дума седмичник " Парламентская газета ", Рябков дефинира контракта и като " опровержителен на ползите на Русия в региона на сигурността ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред съветските депутати Рябков уточни, че завършването на процеса на отдръпването ще отнеме към шест месеца.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР