Руските депутати Андрей Картаполов и Василий Пискарьов, председатели на комисиите

...
Руските депутати Андрей Картаполов и Василий Пискарьов, председатели на комисиите
Коментари Харесай

Недоволство в руската Дума заради проблеми с мобилизацията

Руските депутати Андрей Картаполов и Василий Пискарьов, ръководители на комисиите по защита и сигурност на Държавната дума, написаха писмо до основния прокурор на Русия Игор Краснов с искане да се оправи с проблемите със снабдяването на тила, зародили в хода на оповестената от съветския президент Владимир Путин " частична готовност " . Това заяви членът на Комисията по защита на Думата Андрей Гурулев в ефира на телевизионния канал " Россия 1 ", представен от Руската работа на Би Би Си.

" Финансирането на тила беше осъществявано в предишното в цялостен размер. Внимание, въпросът е: Къде е (всичко това)? " - запита той (цитат на РИА Новости).

Изявления за дефицит и даже липса на доставки за армията започнаха да се появяват скоро след

Семействата на мобилизираните настояват, че те сами би трябвало да купуват униформи на извиканите мъже , защото във военните комисариати не им дават безусловно нищо.

Продължаващото оттегляне на съветската войска от окупираните по-рано украински градове, нарушаванията по време на мобилизацията, както и неналичието на хранителни запаси за призованите провокираха рецензии към управлението на Министерството на защитата, които ненадейно станаха обществени . Доскоро сходни неща в Русия бяха невъзможни, разяснява Би Би Си.
 ISW: Путин приготвя почвата Шойгу да поеме виновността за неуспеха в Украйна
ISW: Путин приготвя почвата Шойгу да поеме виновността за неуспеха в Украйна

Стъпки към анексия на фона на украински триумфи

Миналата седмица, незабавно след, кремълските пропагандисти започнаха да питат кой е отговорен. Някои от тях показаха министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов.

В същото време съветският народен представител Гурулев ненадейно съобщи, че " към момента няма визия къде са отишли ​​милион и половина комплекти, които се съхраняват в пунктовете за приемане на боен личен състав ": " Откъде се появиха проблемите с униформите и с други неща? Никой не се пробва да изясни това! "

А през вчерашния ден Андрей Картаполов, който беше заместник-министър на защитата, преди да влезе в Държавната дума, разкритикува съветското военно ведомство и прикани " спрете да лъжете " за войната в Украйна.

Според него отчетите на Министерството на защитата " на практика не трансформират наличието си: свалени са 10 снаряда, изумени са 50 обекта, унищожени са стотици нацисти ". " Но хората знаят нещо. (От Министерството на отбраната) не считат за належащо да кажат даже не цялата истина, а най-малко част от нея. Това е доста неприятно. Това може да докара до загуба на доверие ", сподели Картаполов в ефира на предаването " Соловьов онлайн ".
 Бум на продажбите на антидепресанти в Русия след мобилизацията
Бум на продажбите на антидепресанти в Русия след мобилизацията

Много руснаци купуват лекарства и без лекарско предписание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР